Συντάξεις: Πόσα θα παίρνετε μετά τις νέες ανατροπές [πίνακες]

Σε «ρετιρέ» μετατρέπονται οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από τα 1.000 ευρώ! Το όριο αυτό διαχωρίζει, πλέον, τους «πλούσιους» από τους «φτωχούς» συνταξιούχους μετά τις περικοπές, αλλά και με τα... νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα ισχύσουν για όλους όσους «βγουν» στη σύνταξη με το νέο Ασφαλιστικό, αφού «κλείσει» η διαπραγμάτευση.

Το νέο «τοπίο» αποκαλύπτει ο «χάρτης» των 811.185 συντάξεων γήρατος (σε σύνολο 1.228.741 συντάξεων κάθε είδους, όπως αναπηρίας, χηρείας) τις οποίες καταβάλλει σήμερα το ΙΚΑ, αλλά και τα ποσά των νέων συντάξεων τα οποία θα απονέμονται με βάση τα εναλλακτικά σενάρια των ποσοστών αναπλήρωσης που είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

 

Από τον «χάρτη» των συντάξεων του ΙΚΑ έχουν «εξαφανιστεί» οι μεικτές συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ. Συνυπολογίζοντας τις μνημονιακές περικοπές (οι οποίες θα «απορροφηθούν» μέσω του επανϋπολογισμού των συντάξεων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του νέου Ασφαλιστικού) και χωρίς να αφαιρεθούν η κράτηση της εισφοράς ασθενείας, ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης, μεικτά ποσά πάνω από 1.500 ευρώ λαμβάνουν μόνο 39.677 συνταξιούχοι, 248 από 2.000 ευρώ - 2.500 ευρώ και μόλις 56 πάνω από 2.500 ευρώ!

Όσον αφορά τις νέες συντάξεις στο όριο των 1.000 - 1.300 ευρώ θα φτάνουν, στην καλύτερη περίπτωση, οι αυτές των «υψηλόμισθων», με μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών 2.000 ευρώ σε διάστημα 40 χρόνων ασφάλισης, με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης που συζητούν η κυβέρνηση και οι Θεσμοί.

 
Συντάξεις: Πόσα θα παίρνετε μετά τις νέες ανατροπές [πίνακες]
 

Η διαπραγμάτευση παραμένει «ανοικτή» για τα ποσοστά αναπλήρωσης της αναλογικής σύνταξης όσων θα έχουν έως 24 χρόνια ασφάλισης, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εμμένει στα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για τους πιο «αδύναμους» (χαμηλόμισθους και με λιγότερα χρόνια ασφάλισης) υποστηρίζοντας ότι αυτές οι κατηγορίες όπως και οι σημερινοί μακροχρόνια άνεργοι, οι εργαζόμενοι με άτυπες μορφές εργασίας «δεν θα μπορέσουν να έχουν περισσότερα από 25 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών».

Η απόσταση κυβέρνησης - Θεσμών που θα πρέπει να «καλυφθεί» για να «κλείσει» τον Απρίλιο η συμφωνία, μετά τη σύγκλιση για τη χορήγηση εθνικής σύνταξης 384 ευρώ στα 20 έτη, εντοπίζεται, όπως φαίνεται στους πίνακες, για τα 15 - 24 χρόνια: Το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει ποσοστά αναπλήρωσης 0,80% έναντι 0,45% για την 15ετία, 0,92% αντί 0,55% για τα 16 - 18 χρόνια, 1,04% αντί 0,65% για τα 19 - 21 χρόνια και 1,16% αντί 0,90% για τα 22 - 24 χρόνια ευνοώντας, σε συνδυασμό με την καταβολή της εθνικής σύνταξης των 384ευρώ τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Αντίθετα, σύγκλιση φαίνεται ότι υπάρχει με τους Θεσμούς στα ποσοστά αναπλήρωσης μετά τα 25 έτη ασφάλισης, χωρίς όμως να προβλέπεται καμία πριμοδότηση - παροχή κινήτρου ασφάλισης και εμφάνισης υψηλών αποδοχών.

Πηγή: Ημερησία


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!