Πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ Της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με τις διατάξεις του Ν.2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94)  καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

O εορτασμός της ημέρας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου ημέρα Κυριακή, έχει σκοπό να  μας υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον υπερήφανο  λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

  • Παρακαλούνται  οι κ.κ. Διευθυντές των Σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία την Παρασκευή 20/05/2016.
  • Στο νησί της Καλύμνου, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, θα πραγματοποιηθεί:
  • Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι  τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου 2016.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και  δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

Ο  ΕΠΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!