Φόβοι για Brexit: Αποσύρονται γερμανικά κεφάλαια από τη Βρετανία

Περαιτέρω μείωση 6% παρουσίασε ο όγκος των γερμανικών επενδύσεων, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές αναδεικνύουν τις ροπές της αγοράς. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Υπό αυτήν την έννοια, τα «μηνύματα» των επενδυτών ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία δεν είναι θετικά. Γερμανικές εταιρείες αποσύρουν μέρος των κεφαλαίων τους, υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου Brexit, το οποίο θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια, στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο περιορισμός των γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Βρετανία αγγίζει το 6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bundesbank, ενώ στη διάρκεια του 2015 είχε καταγραφεί κάθετη πτώση της τάξης του 40%. 

«Μια έξοδος της Βρετανίας σημαίνει αβεβαιότητα για τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα» δήλωσε ο Μάρκους Κέρμπερ, γενικός διευθυντής της BDI Federation. «Οι εταιρείες αντιδρούν σε αυτό, καθυστερούν ή μειώνουν τις επενδύσεις τους» πρόσθεσε, περιγράφοντας το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και τους φόβους για ένα πιθανό Brexit. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, η αβεβαιότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον για μία περίοδο δύο ετών.

πηγή: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!