Χάνουν μαζικά τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ο φορολογούμενος πήγε σε εφορία του Πειραιά όταν διαπίστωσε ότι στο taxisnet είχε «εξαφανιστεί» η ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε κάνει για παλαιότερη μεγάλη οφειλή του. Όταν η υπάλληλος του εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έχασε τη ρύθμιση, την οποία πλήρωνε ανελλιπώς, παραλίγο να εκραγεί. Είχε αφήσει για περισσότερες από 30 ημέρες απλήρωτη μια νέα φορολογική οφειλή.

– «Δεν το γνώριζα. Πώς είναι δυνατόν να χάνω μια ρύθμιση στην οποία είμαι απολύτως συνεπής επειδή καθυστέρησα να πληρώσω μια άλλη οφειλή», ήταν η ερώτησή του προς την υπάλληλο.

– «Ακόμη και αν δεν είχατε τα χρήματα για να πληρώσετε την νέα οφειλή θα μπορούσατε να τη ρυθμίσετε με την πάγια ρύθμιση σε 12 έως 24 δόσεις», του απάντησε η υπάλληλος.

Έφυγε στο τέλος απογοητευμένος καθώς πλέον το σύνολο της οφειλής του ήταν απαιτητό από την εφορία και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την λήψη εναντίον του μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων και οι δεσμεύσεις ακινήτων.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων αποτέλεσε σωσίβιο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Ωστόσο, από τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε, με παρέμβαση της τρόικας, πιο αυστηρό το πλαίσιο για την απώλεια της ρύθμισης λόγω μη εκπλήρωσης νέων φορολογικών οφειλών.  Πιο συγκεκριμένα:

– η ρύθμιση σήμερα χάνεται αν ο φορολογούμενος δεν εκπληρώσει ή ρυθμίσει μια νέα φορολογική οφειλή εντός 30 ημερών από την ημερών από την ημέρα που λήγει η προθεσμία πληρωμής της

– από την 1η Ιουλίου έως και το τέλος του 2017 η παραπάνω προθεσμία μειώνεται στις 15 ημέρες

– από την 1η Ιανουαρίου 2018 η ρύθμιση θα χάνεται ακόμη και αν ο οφειλέτης αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή έστω και για μια ημέρα

Τα παραπάνω γίνονται εξαιρετικά σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πολύ σύντομα οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες φορολογικές υποχρεώσεις. Έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του εκκαθαριστικού του φετινού φόρου εισοδήματος ενώ από τον Αύγουστο ξεκινά και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Στην πράξη ένας φορολογούμενος που θέλει να διατηρήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου να πληρώσει τη πρώτη δόση του εκκαθαριστικού.

Πηγή: www.capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!