Στουρνάρας: Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται κάτω από τα στρώματα

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των capital controls θα είναι να μπορεί να βγάλει χωρίς φόβο ο πολίτης τα λεφτά από τα στρώματα, καθώς το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκειται σε κεφαλαιακούς ελέγχους.

Αυτό δηλώνει με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής»  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας ότι «θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα, όπως κάναμε για τα χρήματα του εξωτερικού. Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα επόμενα μέτρα για την άρση των capital controls,  καθώς το κουβεντιάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό περιορισμό. Αυτό θα αφορά το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπεζες », τόνισε. Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο επικεφαλής της ΤτΕ συμπληρώνει: «Επίσης, δεν θα εντάσσεται στο καθεστώς κεφαλαιακού ελέγχου η πρόωρη αποπληρωμή δανείων, ενώ θα πρέπει να διευκολύνουμε επιχειρήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών.»

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα στην απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και επιμένει πως θα ήταν προς όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ θεωρεί -με τεχνοκρατικά επιχειρήματα- ότι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Αναφορικά με την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει μετά το Brexit, ο Στουρνάρας την αντιμετωπίζει με επιδεικτική ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία, ούτε θα προκαλέσει προβλήματα στη δεύτερη αξιολόγηση. κατά τη γνώμη του, η απάντηση στο Brexit θα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη, βαθύτερη ΟΝΕ, συμπεριλαμβανομένης και της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!