Λιμενικοί: Οι ήρωες του Αιγαίου με τη σπουδαία δράση - Καθημερινές διασώσεις σε Κάλυμνο και Λέσβο (του Μιχάλη Τεζάρη)

Την ώρα που οι ροές μεταναστών και προσφύγων αυξάνονται το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση να κάνει σχέδια επί χάρτου για την αντιμετώπιση του φαινομένου, οι λιμενικοί στο νοτιοανατολικό και βόρειο Αιγαίο δίνουν καθημερινές μάχες για τη σωτηρία ανθρώπων. Οι λιμενικοί ήρωες σε Κάλυμνο, Κω, Λέσβο, Λέρο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία ανθρώπων και συνόρων.

Ιδιαίτερα, οι λιμενικοί στην ακριτική Κάλυμνο ξεπερνούν καθημερινά τους εαυτούς τους, καθώς σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας έχουν φτάσει στην Ψέριμο τουλάχιστον 120 μετανάστες, πακιστανικής υπηκοότητας. Οι λιμενικοί του νησιού, εκτός απο τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους καλούνται να διασώσουν και να περισσυλέξουν άτομα ηλικίας απο 15 έως 40 ετών.

Οι λιμενικοί του νησιού πραγματοποιούν σπουδαία ανθρωπιστική δράση, γεγονός αποδεκτό από την κοινωνία του νησιού. Εκτός απο τη διάσωση, οι λιμενικοί φροντίζουν για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών παρέχοντάς του με τη συνδρομή των εθελοντών, όλα όσα χρειάζονται για να αφήσουν πίσω τους την φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού.

Η ίδια εικόνα και για τους λιμενικούς σε Λέρο και Κω, οι οποίοι με αυταπάρνηση διασώζουν ψυχές απο τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. 

Δείγμα της αυταπάρνησης των λιμενικών αποτελεί η περίπτωση στη Λέσβο τα ξημερώματα, εκεί όπου λιμενικοί έσωσαν από βέβαιο θάνατο τρεις μετανάστες, οι οποίοι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα με 15 συνολικά άτομα. Οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν απο τα κύματα και δύο απο αυτούς διασώθηκαν απο λιμενικούς λίγο πριν χάσουν την ζωή τους. Ο τρίτος κατάφερε να επιστρέψει κολυμπόντας στα τουρκικά παράλια.

Σημειώνεται ότι μήνες τώρα οι συνδικαλιστές λιμενικοί διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού, καθώς και κίνητρα ιδιαίτερα για όσους συναδέλφους τους βρίσκονται στην παραμεθόριο, με την κυβέρνηση να μην έχει λάβει ακόμη σαφής αποφάσεις που να ικανοποιούν τα αιτήματά τους.

Άρθρο του Μιχάλη Τεζάρη
Πηγή: http://newpost.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!