Με «καθυστέρηση» υποβλήθηκαν 32.000 φορολογικές δηλώσεις

Περίπου 32.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα μετά τις 18 Ιουλίου οπότε εξέπνευσε η καταληκτική προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόθεσμοι αυτοί φορολογούμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέβαλαν δηλώσεις στο διάστημα 20 Ιουλίου – 5 Αυγούστου θα έρθουν αντιμέτωποι με τα εξής πρόστιμα:

  •  100 ευρώ εάν δεν τηρούν βιβλία.
  • 250 ευρώ εάν τηρούν βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
  • 500 ευρώ εάν τηρούν βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

Σημειώνεται επίσης ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου υπάρχει προσαύξηση 0,73% στο ποσό που οφείλει ο υπόχρεος.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι κλήθηκαν στα τέλη Ιουλίου να πληρώσουν συνολικό λογαριασμό περίπου 1,2 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Η εισπραξιμότητα που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75%, δηλαδή να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το χρεωστικό εκκαθαριστικό υποχρεώνει τους φορολογούμενους να καταβάλουν 1.500 ευρώ φόρο κατά μέσο όρο. Βέβαια εάν το ποσό είναι μεγάλο μπορεί να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί αν καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός τριών ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.

Οι φορολογούμενοι α πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση με επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.

πηγή: cnn.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!