Το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης»

Δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αλλά πιθανότατα θα δεχθεί ένα ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς με περιορισμένες εξουσίες που θα το διατηρεί ως ελεγκτή στις αξιολογήσεις, μεταδίδει Reuters επικαλούμενο δύο ανώτατες πηγές.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, εδώ και ένα χρόνο το Ταμείο επιμένει στους όρους με τους οποίους θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάθε νέο πρόγραμμα υποστηρίζοντας ότι οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικοί χωρίς μεγάλη ελάφρυση του χρέους της Ελλάδας.

Πλέον το Ταμείο υποχωρεί στην αντίσταση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα και διαπραγματεύεται έναν νέο ρόλο που θα του επιτρέψει να διαδραματίζει ένα λιγότερο επίσημο ρόλο στο πρόγραμμα.

«Θα λειτουργεί περισσότερο ως σύμβουλος αλλά ο ρόλος αυτός δεν προβλέπει αυστηρά ότι κάθε τρεις μήνες θα πρέπει να προχωρά σε ελέγχους συμβατότητας με το πρόγραμμα ή «υγείας» της οικονομίας» εξηγεί η μια πηγή που επικαλείται το Reuters.

Όπως προσθέτει η ίδια πηγή στο πρακτορείο «με αυτόν τον τρόπο αφενός η Λαγκάρντ θα μπορέσει να πάει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και να πει «δεν παραβιάζω τους κανόνες» και αφετέρου ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει εκλογές το φθινόπωρο του 2017, θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «βλέπετε, διατήρησα το ΔΝΤ στο παιχνίδι»».

Ο ακριβής ρόλος του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αλλά θα έχει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν ενός απλού συμβούλου και για παράδειγμα θα καταρτίζει προτεινόμενες συμφωνίες και διαπραγματευτικά έγγραφα καθώς και τον συντονισμό μεταξύ ελληνικής πλευράς και Ευρωπαίων.

«Δεν θα βάλουν χρήματα στο πρόγραμμα αλλά δεν θα είναι απλά τεχνικοί σύμβουλοι», δηλώνουν οι πηγές στο πρακτορείο.

πηγή: http://www.tribune.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!