ΟΑΕΕ- Στα όρια του «κραχ» το δεύτερο μεγαλύτερο Ταμείο

Το «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών – ΑΚΑΓΕ» περιέχει δύο μικρότερους και διακριτούς υπολογαριασμούς, ενώ το συνολικό ποσό που διαθέτει ανέρχεται στα 4,917 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΑΚΑΓΕ 3655/2008, άρθρο 149, είναι «κλειδωμένα» μέχρι το τέλος του 2018.

Οι άλλοι δύο μικρότεροι υπολογαριασμοί του ΑΚΑΓΕ διαθέτουν ο μεν ένας που προορίζεται για την ενίσχυση των κύριων συνάξεων 1,631 δισ. ευρώ και ο υπολογαριασμός για την ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων διαθέτει 295 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον φετινό προϋπολογισμό του ΑΚΑΓΕ, προβλέπονται συνολικές δαπάνες ύψους 435 εκατ. ευρώ. Μετά το διπλό αίτημα της διοίκησης του ΟΑΕΕ για οικονομική ενίσχυση 350 εκατ. ευρώ αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα από το ΑΚΑΓΕ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ν» για την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.

1 στους 2 χρωστά οφειλές

Από τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι ο ΟΑΕΕ έχει σήμερα 697.876 ενεργούς ασφαλισμένους, από τους οποίους οι 320.883 είναι ενεργοί οφειλέτες, δηλαδή ασφαλισμένοι οι οποίοι χρωστούν εισφορές και έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Όμως το πλήθος των ασφαλισμένων οφειλετών οι οποίοι διέκοψαν τις πληρωμές των οφειλών ανέρχεται σε 246.612.

 

Η εισπραξιμότητα του οργανισμού ανέρχεται μόλις στο 50% των οφειλών του και εδώ ακριβώς εντοπίζεται το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο μήνα με τον μήνα μεγεθύνεται.

Έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι για να σωθεί ο ΟΑΕΕ θα πρέπει η εισπραξιμότητά του να ανέλθει στο 75% των οφειλών από 50% που είναι σήμερα.

Έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι για να σωθεί ο ΟΑΕΕ θα πρέπει η εισπραξιμότητά του να ανέλθει στο 75% των οφειλών για να μπορέσει να επιβιώσει χωρίς τις έκτακτες επιχορηγήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του οργανισμού, το πλήθος ασφαλισμένων ΟΑΕΕ που καταβάλλουν εισφορές και δεν είναι σταθερό σε κάθε δίμηνο ανέρχεται κατά μέσο όρο για το 2016 σε 442.610 ασφαλισμένους, ήτοι σε ποσοστό 63%. Σύμφωνα με την έκθεση του δευτέρου τριμήνου του ΚΕΑΟ από τον ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί οι οφειλέτες με οφειλές από 5.000 έως 15.000 ευρώ και από 40.000 ευρώ και άνω. Από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι από τον ΟΑΕΕ έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο είσπραξης 136.678 οφειλέτες με οφειλές ύψους 4.191.957.525,41 ευρώ.

Πηγή: Ναυτεμπορική


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!