Μοναδικό βίντεο από την κηδεία του Στάλιν 64 χρόνια μετά

Ένα μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο από την ημέρα της κηδείας του Στάλιν, ενός από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης, δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, 64 χρόνια μετά.

Το έγχρωμο βίντεο κατέγραψε ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο Μάρτιν Μάνοφ ο οποίος έφτασε στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου το 1952. Επί δύο χρόνια, ο Μάνοφ τράβηξε εκατοντάδες φωτογραφίες και δεκάδες ώρες βίντεο για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Λίγο αργότερα απελάθηκε με κατηγορίες για κατασκοπεία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο rt.

Στο βίντεο απαθανατίζονται οι χιλιάδες στρατιώτες που συνοδεύουν το φέρετρο. Η είσοδος στην Κόκκινη Πλατεία είχε απαγορευτεί σε όλους τους πολίτες, ενώ τους επετράπη μόνο όταν το φέρετρο είχε πια φτάσει στο Μαυσωλείο και είχε τοποθετηθεί δίπλα σε εκείνο του Λένιν.

Ο Ιωσήφ Στάλιν πέθανε στις 5 Μαρτίου του 1953, ενώ η χώρα του κήρυξε τετραήμερο πένθος. Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και η κηδεία του άλλοτε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης έγινε στις 9 Μαρτίου 1953. Εκατομμύρια Σοβιετικών έσπευσαν για να πουν το “τελευταίο αντίο” στον ηγέτη της ΕΣΣΔ.

πηγή: http://www.cnn.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!