Άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το Νέο Γενικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα, επίκαιρη και σημαντική εκδήλωση, για το Νέο Γενικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου.

Πρόκειται για έναν ενιαίο ευρωπαϊκό κανονισμό (General Data Protection Regulation, GDPR, 2016/679) ο οποίος ενσωματώνεται στις εθνικές νομοθεσίες και τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25.05.2018, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας και καταργώντας την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αφορά όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τις κρατικές αρχές, που με οποιονδήποτε τρόπο Συγκεντρώνουν, Επεξεργάζονται και, εν γένει, Διαχειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πελατών, εργαζομένων, συνεργατών ή άλλων φυσικών προσώπων. Ως εκ τούτου, υπόκεινται στην τήρησή του όλες οι επιχειρήσεις, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον τα δεδομένα αφορούν Ευρωπαίους πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου «...Ο νέος νόμος έρχεται να προστατεύσει την ιδιωτικότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να τον προσεγγίσουμε σαν ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, τοποθετώντας το σεβασμό για τον κάθε πελάτη μας στο επίκεντρο της λειτουργίας μας. Εφαρμόζοντας το μοντέλο αυτό αποκτούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομοειδών επιχειρήσεων ανά την Ευρώπη και με σύμμαχο την τεχνολογία μπορούμε να αλλάξουμε και να υιοθετήσουμε μια νέα κουλτούρα. Ως Επιμελητήριο, επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των νέων δεδομένων και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας προς τη θετική κατεύθυνση. Να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο περιβάλλον. Μία σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση».

‘Oπως κάθε τι νέο, ο Νέος Γενικός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκαλεί ερωτηματικά και σίγουρα πολλά πεδία εφαρμογής του νέου νόμου χρίζουν διευκρινίσεων. Αλλά είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων, ιδιωτών, ιδιωτικών ή δημοσίων φορέων και Αρχών να δείξουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα στη Χώρα μας είναι ασφαλή και προστατεύονται.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, κος Τηλέμαχος Καμπούρης – Νομικός, κος Δημήτριος Βερβέρης – Δικηγόρος, κα Έλλη Σταυριανάκη – Δικηγόρος, κα Μύριαμ Τομαρά – Δικηγόρος και ο κος Ιωάννης Δοντάς DPO Executive Certified by TUV Austria Hellas υπέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πώς θα μπορέσουμε να συμμορφωθούμε στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού, αξιοποιώντας τις κατάλληλες λύσεις με τον περιορισμό των διαδικασιών στις μικρές επιχειρήσεις. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα που αφορούν τις δικές τους επιχειρήσεις και να λάβουν απαντήσεις από τους εξειδικευμένους ομιλητές.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!