«Τριγμοί» στο… σουλτανάτο του Ερντογάν! Καταποντίζεται η τουρκική λίρα – Ενδεχόμενο capital control!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία με την οικονομία της γείτονος να παραπαίει - 20% φτωχότεροι σε πέντε μόλις μήνες οι Τούρκοι, μετά τις απανωτές πτώσεις που καταγράφει η τουρκική λίρα! - Προς πέντε λίρες το δολάριο σήμερα και το Bloomberg μιλά ανοιχτά για περιορισμό κεφαλαίων - Θέμα χρόνου εκτιμούν οι αναλυτές πως είναι η μεταστροφή του Ερντογάν προς την... πραγματικότητα - Και όλα αυτά ενώ οι τουρκικές απέχουν μόλις ένα μήνα με τον "σουλτάνο" να δείχνει πως επαναπαύεται (;) στις θετικές για αυτόν -τουλάχιστον ακόμη- δημοσκοπήσεις

Η Τουρκία έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. Μια σοβαρότατη νομισματική κρίση να αντιμετωπίσει, λίγες εβδομάδες, μάλιστα, πριν τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος βλέπει την τουρκική λίρα να καταποντίζεται καθημερινά και την τουρκική οικονομία γενικότερα να οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

  •  

Η τουρκική λίρα μετρά τις πληγές της μετά τις μεγαλύτερες απώλειες της δεκαετίας που σημειώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 23.05.2018. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κεντρικό τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας, ώστε να περιορίσει την… ζημιά, δείχνει όχι απλά να μειώνεται. Δείχνει να εξατμίζεται!

Η τουρκική λίρα «βούλιαξε» σε ποσοστό 5,2% και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό. Περίπου πέντε λίρες το δολάριο. Πρόκειται για νούμερο που μόλις πριν λίγους μήνες θα έμοιαζε αδιανόητο…

«Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα», λέει ο Cristian Maggio, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής στρατηγικής στην Λονδρέζικη TD Securities. «Δεν υπάρχει όριο στο πόσο μακριά μπορεί να πάει η υπόθεση, επειδή μετατρέπεται σε νομισματική κρίση».

Αναπόφευκτα οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν να «πουλάνε» επίσης και τότε είναι που θα έρθει μια «ολοκληρωτική έλλειψη αυτοπεποίθησης», συμπληρώνει ο ίδιος.

Μιλούν για capital control!

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Bloomberg μιλά ανοιχτά για ενδεχόμενο capital control στην Τουρκία! Συγκεκριμένα, οι αναλύσεις μιλούν για τεράστιασ προβλήματα τόσο στις αναλήψεις χρημάτων, όσο και στο συνάλλαγμα.

Δηλαδή οι Τούρκοι πολίτες όχι μόνο θα έχουν περιορισμούς στο όριο των αναλήψεων. Αλλά θα έχουν και μεγάλα προβλήματα στο να μετατρέψουν τουρκικές λίρες σε ευρώ ή άλλα νομίσματα.

Κι όλα αυτά επαναλαμβάνουμε: Μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις τουρκικές εκλογές. Κάτι που από μόνο του έχει την αξία του…

πηγή: https://www.newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!