ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ!

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. πρωτοκόλλου: 29/24-05-2018

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ!
Απεργούμε γιατί:
 Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Οι αναπληρωτές θα εξακολουθούν να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει κατάμουτρα με υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς σε ...βάθος χρόνου.
 Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τους δασκάλους τους από την αρχή της χρονιάς.
 Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης.
 Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που την χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
 Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου σε γυμνάσια και λύκεια.
 Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης.
 Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
 Γιατί η μάθηση δεν προάγεται με τον εκπαιδευτικό να γίνεται λάστιχο, με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις μαθημάτων, κλάδων και ειδικοτήτων που μόνο στόχο έχουν τη δραστική περικοπή θέσεων εργασίας.
Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, ΕΕ και ΔΝΤ προωθούν αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που αποδομούν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ενώ η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ προβάλλει την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης.
Θέλουν να μας πείσουν πως ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο να αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά και να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι οποίες φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ!
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Κατάργηση του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου της κάθε είδους αξιολόγησης.
• Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.
• Μαζικούς διορισμούς μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Στην ΚΩ, πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                    Ο γραμματέας
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ                 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!