Στην Κάλυμνο ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Φίλιππος Μανδηλαράς

Κατά το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2018 βρέθηκε στην Κάλυμνο, καλεσμένος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Φίλιππος Μανδηλαράς. 

Συμμετείχε ως τιμώμενο πρόσωποστη δράση φιλαναγνωσίας που υλοποίησε το εν λόγω σχολείο, μια δράση που ξεκίνησε από το τέλος του περασμένου φθινοπώρου με ανάγνωση, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, βιβλίων που ο ίδιος ο συγγραφέας πρότεινε για κάθε ηλικιακή ομάδα μαθητών/τριών. Ο κ. Μανδηλαράς κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψής του στο σχολείο συναντήθηκε αρχικά με τα παιδιά της Ε΄ και στη συνέχεια της Στ΄ τάξης, συζητώντας μαζί τους, απαντώντας σε ερωτήσεις τους σχετικές με τα βιβλία του αλλά και υλοποιώντας εργαστήρια δημιουργικής γραφής με μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε επαφή του με τα μικρότερα παιδιά, αυτά της Α΄ και Β΄τάξης, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και μια τελετή υποδοχής, με δώρα που δόθηκαν (παραδοσιακά προϊόντα της Καλύμνου και βιβλία σχετικά με την ιστορία και την παράδοσή της) από τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, αλλά και μια εξαιρετική δραματοποίηση αποσπάσματος ενός από τα βιβλία του από την Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων. Ο κύκλος της γνωριμίας των παιδιών με τον καλεσμένο συγγραφέα έκλεισε με τη συνάντησή του με αυτά της Γ΄ και Δ΄ τάξης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

 

ρεπορτάζ: Νίκη Ρεϊση
πηγή: http://www.aigaiotv.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!