“Keep Aegean Blue”: 124 κιλά σκουπίδια έβγαλαν από την παραλία «Βρόντη » της Καρπάθου 100 μαθητές

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη  φάση του #KeepAegeanBlue

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της περιβαλλοντικής δράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «Keep Aegean Blue» για τον θαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό των ακτών σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού  βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, “Keep Aegaen Blue”, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’, είχε σαν τελευταίο σταθμό το νησί της  Καρπάθου.

Περισσότερα από 124 κιλά σκουπίδια βγήκαν από το νερό και από τον βυθό, στην παραλία «Βρόντη»  , όπου υλοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Μαΐου   η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει στόχο τη διατήρηση του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά της, μέσα από την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

Οι μαθητές, αλλά και εθελοντές, φόρεσαν γάντια και βοήθησαν στη διαδικασία, όπου συμμετείχαν με απίστευτο ενθουσιασμό και συνεργάστηκαν με τους δύτες για να αφαιρέσουν  σκουπίδια και αντικείμενα από την ακτή και το βυθό, μεταξύ άλλων,  μια ρόδα, σωλήνες , πλαστικά, και διάφορα άλλα αντικείμενα

Στην επιχείρηση καθαρισμού συμμετείχαν  100  μαθητές από το Γυμνάσιο Απερίου , το 2ο δημοτικό σχολείο Πηγαδιών  και από το ΕΠΑΛ Καρπάθου, η Κατερίνα Τοπούζογλου με δύτες και συνεργάτες της, μέλη του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου-Σαρίας , καθώς και ο γνωστός  ηθοποιός Κώστας Σόμερ ο οποίος ξεσήκωσε με το δικό του τρόπο  τους μαθητές.

Πριν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων, παρουσία και του Επάρχου Καρπάθου–Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, πραγματοποιήθηκε  σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος,

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού “All for Blue” Οι μαθητές άκουσαν εντυπωσιασμένοι την δύτρια να σπάει τις προκαταλήψεις σχετικά με τους καρχαρίες και να αναδεικνύει την συμβολή τους στην διατήρηση και την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς είναι οι κατ’ εξοχήν καθαριστές του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε για την προστασία τους.

Κάθε χρόνο θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Σε όλους τους συμμετάσχοντες δόθηκε διεθνής πιστοποίηση παρακολούθησης και τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ως γνωστόν, η δράση, απευθύνεται κυρίως στους μαθητές των σχολείων – τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του αύριο - και με αυτούς υλοποιείται, σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος,  “All For Blue”, που έχει ιδρύσει στην Ελλάδα η Κατερίνα Τοπούζογλου,  εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας “Keep Aegean Blue” που  ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιήθηκε  σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue”,  ολοκληρώθηκε 

Το Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!