Για Έλληνες που δούλεψαν στην Αυστραλία : Μήπως είστε ξεχασμένος… εκατομμυριούχος;

  Ποιους αφορά .   Πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια (ναι, 18 δις!) βρίσκονται σε διάφορα ταμεία εφάπαξ χωρίς να τα διεκδικούν οι κάτοχοί τους!
 
Πριν αρχίστε να διαβάζετε την πιο κάτω είδηση, κάνετε ένα μικρό διάλλειμα και ανακαλέστε στη μνήμα σας πού έχετε ξοδέψει την εργασιακή σας ζωή.
Ψάχνοντας, ίσως θυμηθείτε ότι περάσατε κάποτε (για λίγο χρονικό διάστημα) από κάποια δουλειά που, ενδεχομένως, να είχατε superannuation, χωρίς να το ξέρατε.
Πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια (ναι, 18 δις!) βρίσκονται σε διάφορα ταμεία εφάπαξ χωρίς να τα διεκδικούν οι κάτοχοί τους!
Σύμφωνα με το neoskosmos.com από πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αυστραλιανή Εφορία, για κάθε πέντε λογαριασμούς εφάπαξ υπάρχει και ένας ξεχασμένος από τον κάτοχό του.
Το ανησυχητικό στην όλη ιστορία είναι ότι ο αριθμός των ξεχασμένων λογαριασμών αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην αρμόδια Αρχή που ελέγχει τα ταμεία superannuation.
Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο οικονομικό έτος στο συνολικό ξεχασμένο ποσόν των 18,2 δισεκατομμυρίων προστέθηκαν άλλα 3,88 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τον 2012 είχαν προστεθεί $2,74 εκατομμύρια.
Παράλληλα, σε 2,21 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το ποσόν που δικαιούνται που δικαιούνται να πάρουν τα άτομα που έχουν φτάσει στο συνταξιοδοτικό όριο, αλλά δεν έχουν διεκδικήσει το εφάπαξ που δικαιούνται και τα ταμεία δεν έχουν επαρκεί στοιχεία για να βρουν τους κατόχους και να τους ειδοποιήσουν.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Οργανισμού SuperRating, Jeff Bresnaham, δήλωσε ότι τα ταμεία εφάπαξ έχουν ήδη κάνει αρκετή δουλειά για να βρουν τους κατόχους των ξεχασμένων λογαριασμών, αλλά θα περάσει αρκετός καιρό μέχρι να τους εντοπίσουν.
Το ποσοστό των ξεχασμένων λογαριασμών εφάπαξ αντιπροσωπεύει το 20 τοις εκατό όλων των λογαριασμών των ταμείων.
Για περισσότερες πληροφορίες και ψάξιμο μπορείτε να καταφύγετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ato.gov.au/superseeker.
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!