Τρία τουρκικά πλωτά νοσοκομεία θα αρμενίζουν στα Αιγαίο

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ
ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ 3 πλωτών νοσοκομείων ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας της Τουρκίας, κ. Μουεζίνογλου. Με διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τον Ιανουάριο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμα, να εξυπηρετούν τους ασθενείς.
Επίσημα η Άγκυρα λέει πως τα πλοία ναυπηγούνται για την αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμούς και τα πλωτά νοσοκομεία θα σπεύδουν σε περιοχές που έχουν καταρρεύσει τα νοσοκομεία.
Όμως, σε ομαλές περιόδους, τα πλοία θα παρέχουν υπηρεσίες τους όπου προκύπτει ανάγκη, ακόμη και σε νησιά του Αιγαίου. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως η ναυπήγηση κάθε πλοίου θα κοστίσει 150 εκ. δολάρια και θα διαθέτει 8 χειρουργικές μονάδες, εντατική μονάδα, μαιευτήριο . Κάθε πλοίο θα διαθέτει χώρους 15.000 τ.μ. και θα υπάρχουν 6 μονάδες αιμοκάθαρσης, 2 μονάδες εγκαυμάτων και σύνολο το κάθε πλοίο θα διαθέτει 200 κρεβάτια και στο καθένα θα εργάζονται 316 άτομα.
Θα υπάρχουν επίσης πολυκλινικές, όπου οι ασθενείς θα μπορούν να εξετάζονται από 15 ειδικευμένους γιατρούς. «Δεν έχουμε καταλήξει στον τρόπο κάλυψης του κόστους ναυπήγησης, ενδέχεται να υπάρχει και ιδιωτική πρωτοβουλία ή και κάποια σύμπραξη», αναφέρει ο Μουεζίνογλου
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, είχε προειδοποιήσει πως «αμέριμνα-για τους κατοίκους στα μικρά νησιά του Αιγαίου είναι ελλιπής» και είχε ισχυριστεί πως τα τουρκικά πλωτά νοσοκομεία θα παρέχουν υπηρεσίες Υγείας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δύο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ιμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!