Ο Στουρνάρας διαψεύδει… τον Στουρνάρα: Λάθος μετάφραση τα περί αύξησης ΦΠΑ στα νησιά

Διαψεύδει τα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά το υπουργείο Οικονομικών

με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα «Liberation».

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο», ενώ υποστηρίζεται ότι η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και πως «κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων».
«Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος», σημειώνει το υπουργείο διευκρινίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στη συνέντευξή στη γαλλική εφημερίδα, του ότι δύο είναι οι παράγοντες που ερμηνεύουν το χαμηλό επίπεδο των εσόδων: η μεγάλη φοροδιαφυγή και οι πολλαπλές φορολογικές εξαιρέσεις.
«Πρέπει να εξαλειφθούν οι φορολογικές εξαιρέσεις, που είναι περισσότερες απ" ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως για τα νησιά που έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ απ" ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα ή για τους αγρότες που θα αρχίσουν να φορολογούνται από το 2015. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλη φοροδιαφυγή: καταδιώκουμε τους φοροφυγάδες», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Διάψευση και από Μαυραγάννη:
Εξάλλου, την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Μ. Κόνσολας της ΝΔ:
«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής του καθεστώτος και σας παραπέμπω στα δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί», τόνισε με έμφαση ο κ. Μαυραγάννης. Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του βουλευτού της ΝΔ που είχε πει ότι «αν η διάθεση είναι η διάλυση της οικονομίας των νησιών και η εθνική συρρίκνωση, να ξέρετε ότι και η δική μου θέση θα είναι ξεκάθαρη. Δεν θα συμπράξω, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον».
 
Πηγή : aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!