Μόνο σφαίρες βρέθηκαν στο πλοίο «Nour-M»!

Κανένα καλάσνικοφ δεν βρέθηκε στα κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο παραμένει στο λιμάνι της Ρόδου - Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανακριτική διαδικασία για τον καπετάνιο και το πλήρωμα.
Μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων βρέθηκαν τελικά στο φορτηγό πλοίο «Nour-M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα από τα 55 εμπορευματοκιβώτια που εκφορτώθηκαν με γερανό και ελέγχθηκαν επιλεκτικά, διαπιστώθηκε ότι 31 περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 7,62x39mm, 10 εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mm και 14 εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 14,5x114mm.
Το φορτίο έχει δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
Μετά τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων σε ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η λεπτομερής πραγματογνωμοσύνη για το σύνολο του περιεχομένου τους, καθώς και η ακριβής καταγραφή του πολεμικού υλικού που εντοπίστηκε.
Σε ό,τι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.
Για τον καπετάνιο και το πλήρωμα η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.
Πάντως σημαντικά ερωτήματα εγείρονται, καθώς όπως φαίνεται οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για φορτίο με 20.000 καλάσνικοφ, διαψεύστηκαν...
 
http://www.protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!