ΓΣΕΒΕΕ: 40.000 λουκέτα μέσα στο 2013

Σύμφωνα με την έκθεση από το κλείσιμο επιχειρήσεων, θα χαθούν 45.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 2,7% των επιχειρήσεων αναμένεται να κάνει προσλήψεις
 
Με τα πιο μελανά χρώματα παρουσιάζει την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, η έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), καθώς προβλέπε μέχρι το τέλος του 2013 να μπει λουκέτο σε 40.000 επιχειρήσεις
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, εκφράζεται η εκτίμηση ότι περίπου 110.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή μισθών, ενώ περισσότερες από τις μισές δηλώνουν αντιμέτωπες με το φάσμα του "λουκέτου".
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση από το κλείσιμο επιχειρήσεων, θα χαθούν 45.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 2,7% των επιχειρήσεων αναμένεται να κάνει προσλήψεις. Μάλιστα εκτιμάται ότι οι περισσότεροι εργοδότες αναμένεται να καταφύγουν σε άμεση αναδιάρθρωση του εργασιακού κόστους, κάτι που ελοχεύει κινδύνους για περίπου 85.000 – 90.000 θέσεις εργασίας, ενώ το 63,3% των επιχειρήσεων τονίζει ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 40% των οφειλετών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 65,7% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι έχει προχωρήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε μείωση ωρών εργασίας, ή/και σε μείωση αποδοχών. Το 49,3% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε άμεση αναπροσαρμογή μισθολογικού κόστους, μειώνοντας αποδοχές.
Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε έμμεση μείωση του μισθολογικού κόστους με λιγότερες ώρες ή ημέρες εργασίας, αλλά και περικοπές σε μισθούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2010 ήταν 30% και για το 2013 ήταν 40,5%.
Ανησυχητικό είναι, ακόμη, το γεγονός ότι το 40,5% των επιχειρήσεων τοποθετεί χρονικά την ανάκαμψη της αγοράς στο 2020, ενώ ένα 15,8% εκτιμά ότι δεν θα έρθει ποτέ.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!