Εκτός ατζέντας οι πλειστηριασμοί με εντολή Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα. Εμμεσες αποστάσεις από τους έως τώρα χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
 
Φρένο στις συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έβαλε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος, έχοντας εισπράξει την έντονη ανησυχία που αναπτύσσεται στους κόλπους των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά το θέμα, όπως γνωστοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, το θέμα των πλειστηριασμών θα εξεταστεί και σε συνάντηση που θα έχε αύριο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, για να συζητήσουν τους περαιτέρω χειρισμούς.Με τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα από διαρροές που αποδίδονται στο υπ. Οικονομικών, αλλά και από τις δημόσιες αντιδράσεις «γαλάζιων» και «πράσινων» βουλευτών.

Μετά τη χθεσινή τρίωρη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία εκτός των υπουργών μετείχαν και γενικοί γραμματείς υπουργείων, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι «δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών», που βρίσκεται πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα παραμείνει «παγωμένο» μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, βουλευτές και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ενημερωθεί από τους αρμόδιους που χειρίζονται το θέμα για τις εξαιρέσεις που εικάζεται ότι θα υπάρξουν σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινωνία, αλλά και προβληματισμός στις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές ζητούν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που έχουν λάβει τα δάνεια, αλλά και την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να προκύπτει η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει. Με αυτό τον τρόπο θα αποσαφηνισθεί ποιοι δεν δύνανται αντικειμενικά να καταβάλουν τα ποσά που τους ζητούνται και ποιοι απλά εκμεταλλεύονται το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Μάλιστα χθες και πριν από την πυροσβεστική παρέμβαση του πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ευθέως για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι η άρση των πλειστηριασμών δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή, ενώ χαρακτήρισε ως «δυστύχημα» τις διάφορες διαρροές που υπήρξαν, κατηγορώντας τους «αρμόδιους» ότι «ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Ασκησε, δε, έντονη κριτική και στην τρόικα, λέγοντας ότι αν συνεχίσει να πιέζει για πράγματα τα οποία δεν θα βοηθήσουν τη χώρα, το αποτέλεσμα θα είναι διάχυτη πολιτική αστάθεια. «Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι ο κόσμος έχει κάνει πολύ μεγάλες θυσίες και αν συνεχίσουν τις πιέσεις θα υπάρξει πολιτικό ατύχημα», τόνισε και υπενθύμισε με νόημα ότι την τελευταία τετραετία έχουν αλλάξει πέντε πρωθυπουργοί στη χώρα. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ούτε οι τράπεζες θέλουν τους πλειστηριασμούς αυτή τη στιγμή διότι δεν θα έχουν τι να τα κάνουν τα σπίτια. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς μέχρι να τεθεί θέμα αλλαγής του υφιστάμενου νόμου που, σε κάθε περίπτωση, ισχύει έως το τέλος του έτους.
 
kathimerini.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!