Λιάσιμο χταποδιού

Το χταπόδι στη σχάρα γίνεται υπέροχο, αν προηγουμένως το λιάσουμε, όπως κάνουν στις ψαροταβέρνες.
 
Αν μένουμε στην εξοχή, στον καθαρό αέρα, το λιάσιμο γίνεται ως εξής: αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε, το κρεμάμε από ένα σχοινί απλώματος ρούχων, με το σημείο που ήταν το στόμα προς τα πάνω. Για να μην πάνε μύγες, το καλύπτουμε με ένα τουλπάνι ή με τούλι. Το αφήνουμε έτσι για μερικές ώρες ή και για 1 - 2 μέρες, αν είναι μεγάλο. Με το λιάσιμο, θα χάσει πολλά από τα υγρά του και έτσι θα ψηθεί πιο εύκολα και θα γίνει πιο νόστιμο. Η διαφορά είναι αισθητή. ένα χταπόδι που δεν έχει λιαστεί, θα βγάλει όλο του το νερό στο ψήσιμο, σβήνοντας έτσι τα κάρβουνα. Ψήνεται δηλαδή πιο δύσκολα και στη γεύση μοιάζει περισσότερο με βραστό χταπόδι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!