Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ : Όχι στις απολύσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί που έχουν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση και η τρόικα υλοποιούνται με υποδειγματική ευλάβεια.

Μετά το πέταγμα στην οριστική ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών που πλέον δεν θα επαναπροσληφθούν και ας κάλυπταν πάγιεςλειτουργικές ανάγκες στα σχολεία, τη διαθεσιμότητα – απόλυσηχιλιάδων εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήρθε η ώρα του «πλεονάζοντος προσωπικού». Δηλαδή ο εκπαιδευτικός κρίνεταιωςπλεονάζων μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, κατάργηση και υποβάθμιση μαθημάτων και ειδικοτήτων, την αύξηση του ωραρίου, το στοίβαγμα μαθητών σε πολυάριθμα τμήματα. Χιλιάδες συνάδελφοι μετατάσσονται υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στις διευθύνσεις και στα ΙΕΚ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η οποία βάζει τους εκπαιδευτικούς να συναινέσουν συμπληρώνοντας σχετική αίτηση, θα προκύψει ένας τεράστιος αριθμός που θα μείνει σε διαθεσιμότητα, άρα θα οδηγηθεί σε απόλυση. Ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστια προβλήματα, οικονομικά, οικογενειακά, αβεβαιότητας στους υπό μετάταξη εκπαιδευτικούς. Δηλαδή η βαρβαρότητα, για άλλη μια φορά σε όλο της το μεγαλείο.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε αυτόν τον εφιάλτη. Βάζουμε αιτήματα που αναβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και που η υλοποίησή τους χρειάζεται όλους τους εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη στα σχολεία. Όταν παλεύουμε να μη γίνει καμιά απόλυση, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα στην εργασία. Υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα ένα δημόσιο σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Σε ένα σχολείο που τα τμήματα θα είναι 20μελή για να μπορεί να επιτελείται ουσιαστική μορφωτική διαδικασία, σε ένα σχολείο όπου ο εκπαιδευτικός δεν θα δουλεύει μέσα στην τάξη μέχρι τα βαθιά γεράματα, σε μια κοινωνία που η μαθητική διαρροή λόγω των ταξικών φραγμών δεν θα αποψιλώνει το μαθητικό πληθυσμό, που δεν θα κλείνουν σχολεία, που δεν θα απαξιώνονται μαθήματα και ειδικότητες, όπου θα υπάρχουν σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Αυτό το σχολείο πρέπει να το κάνουν υπόθεση δική τους οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, με όλους τους εργαζομένους. Είναι υπόθεση όλου του λαού, άρα πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο διεκδίκησης και αγώνα. ΑΜΕΣΑ να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης – Ε.Ε. τρόικας που εξαθλιώνουν και εξοντώνουν το λαό.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, με βάση το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ εμείς οι εκπαιδευτικοί προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις και απεργία διαρκείας για την κατάργηση στην πράξη των νόμων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και πετάνε στο δρόμο τους εκπαιδευτικούς. Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε δίπλα μας τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές. Μπροστά μας ορθώνεται το δίλημμα « ή εμείς ή αυτοί» και ήρθε η ώρα να το απαντήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος Ρώϊμπα Φωτεινή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!