Πρεμιέρα για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση – Πού και πόσο πρέπει να πέσουν οι τιμές

Αν και το υπουργείο κατάφερε να μπερδέψει τους πάντες από σήμερα ο μειωμένος ΦΠΑκάνει ποδαρικό. Στις αποδείξεις θα αναγράφεται ο μειωμένος συντελεστής στα καταστήματα εστίασης και πλέον το στοίχημα είναι διπλό.

Η μείωση του φόρου να περάσει και στον καταναλωτή που μέχρι τώρα ... απολαμβάνει μόνο τις αυξήσεις, αλλά και να αρχίσουν να κόβονται περισσότερες αποδείξεις ώστε να αυξηθούν και τα έσοδα του κράτους.

Μετά το αλαλούμ με το ποιος είναι ο ΦΠΑ ανάλογα με το που και πως καταναλώνεται κάποιο προϊόν τελικά ήρθαν οι διευκρινήσεις. Και τα αναψυκτικά θα έχουν 13% εφόσον καταναλώνονται εντός καταστήματος.

Οι καταστηματάρχες που μίλησαν πάντως newsit λένε ότι προσάρμωσαν τις ταμειακές του μηχανές, αλλά δεν άλλαξαν τιμές. Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης, λένε. Μάλιστα όπως τονίζουν ούτε και οι πελάτες τους αναζήτησαν κάποια μείωση, γνωρίζοντας ότι, όπως λένε οι τιμές δεν μπορούν να πέσουν.

Αναλυτικά από σήμερα σε ΦΠΑ 13%, από 23% θα υπάγονται:- Η παροχή υπηρεσιών εστίασης (σερβιριζόμενο φαγητό) σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις. Εξαιρούνται από τη μείωση ΦΠΑ τα κέντρα διασκέδασης και η διάθεση οινοπνευματωδών ποτών γενικώς.

- Η παράδοση φαγητών για επιτόπια κατανάλωση («στο πόδι») από εστιατόρια, οβελιστήρια, ταχυφαγεία, αναψυκτήρια, πιτσαρίες, τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, γαλακτοπωλεία, παγωτατζίδικα κλπ. Περιλαμβάνεται επίσης και η διάθεση μη αλκοολούχων ποτών, όπως νερό (αεριούχο η μη), έτοιμα ροφήματα, χυμοί και αναψυκτικά γενικά.

- Η τροφοδοσία (catering) εφόσον δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού αλλά συνοδεύεται από άλλες υπηρεσίες, έστω και αν παρέχονται στο χώρο του πελάτη και όχι εντός της επιχείρησης.

-Η παραλαβή σε πακέτο (take away) από το κατάστημα ή παράδοσης στο χώρο του πελάτη (delivery), αλλά μόνο για μαγειρεμένα φαγητά, σάντουιτς, τυρόπιτες, σαλάτες, σκανκς κλπ. Αντιθέτως, στις περιπτώσεις αυτές, χρεώνεται με ΦΠΑ 23% η διανομή και των μη αλκοολούχων ποτών, δηλαδή νερού, ροφημάτων, αναψυκτικών κλπ.

- Το φαγητό από τα ξενοδοχεία σε εστιατόρια ή και στο δωμάτιο, είτε σερβίρεται είτε παραλαμβάνεται με self service. Η μείωση αφορά και στα μη αλκοολούχα ποτά, εκτός αν αυτά διατίθενται σε μίνι μπαρ μέσα στο δωμάτιο.

Η μείωση του ΦΠΑ σημαίνει επίσης μειώσεις και στις τιμέες των τουριστικών πακέτων κατά:

5% της αξίας του πακέτου για διαμονή με πρωινό

15% της αξίας του πακέτου για διαμονή με ημιδιατροφή

25% της αξίας του πακέτου για διαμονή με πλήρη διατροφή.

 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!