Ρόδος : Ελπίδες για έλεγχο της φωτιάς.

Ελπίδες για έλεγχο του ενός και μοναδικού μετώπου της φωτιάς, ανάμεσα σε Σκιάδι και Μεσσαναγρό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, δημιούργησε το σημερινό ξημέρωμα.


Αυτή τη στιγμή, όπως δήλωσε πριν λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης, όλο το βάρος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής από στεριά και αέρα, δίνεται στο μέτωπο που σιγοκαίει χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Σκιάδι και Μεσσαναγρό.

Οι αναζωπυρώσεις πάντως αποτελούν μόνιμο κίνδυνο στις υπόλοιπες περιοχές όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα από το απόγευμα του Σαββάτου και για το λόγο αυτό, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις.

Οι καιρικές συνθήκες, από νωρίς το πρωί αλλά και στη διάρκεια της νύχτας, βοήθησαν πάντως το τιτάνιο έργο των δασοπυροσβεστών.

Σημειώνεται πάντως ότι η Ρόδος, έζησε και χθες δεύτερη νύχτα αγωνίας, αφού από το απόγευμα οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και η αύξηση της έντασης των ανέμων, δημιούργησαν ανεξέγκτες καταστάσεις.

Το σύνολο της καταστροφής στο νησί της Ρόδου, υπολογίζεται από πρώτες εκτιμήσεις ότι ξεπερνά τα 50.000 στρέμματα

Συνολικά στη μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων στη Ρόδο, βρίσκονται από το απόγευμα του Σαββάτου, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πάνω απο 250 άνδρες και περισσότερα από 30 οχήματα, δίνουν τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσουν να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη στη Νότια Ρόδο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4 παρά 20 το απόγευμα του Σαββάτου, από την Ίστριο, όπου κοντά σε αγροικία. Το μέτωπο, βοηθούμενο από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε γρήγορα διαστάσεις και ξέφυγε από τον έλεγχο των κατοίκων που αμέσως έσπευσαν στο σημείο, καθώς επίσης και από τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες απο εδάφους και αέρος η φωτιά θέριεψε και κατάφερε να διασπαστεί σε τρία μεγάλα μέτωπα περιμετρικά, μετατρέποντας σε στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!