Κατατέθηκε βελτιωτική τροπολογία για τη Δημοτική Αστυνομία

Από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη κατατέθηκε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία ορίζεται ότι: «Με Προεδρικά Διατάγματα θα καθορίζεται η διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ».

Ειδικότερα:

Με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζονται τα προσόντα, οι προυποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας. Δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Τέλος, με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η άμβλυνση των αντιδράσεων στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς το άρθρο που προβλέπει την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις εντονότερες διαφωνίες, ακόμη και προειδοποιήσεις για καταψήφιση (Ν. Κακλαμάνης, Μ. Ταμήλος). Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με αυτή την τροπολογία θα διασφαλιστεί η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

πηγη: aftodioikisi.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!