Και την Ελλάδα «άκουγε» η NSA - Λίστα με 38 χώρες έδωσε ο Σνόουντεν

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία NSA. Σύμφωνα με πληροφορίες σε έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν

φαίνεται ότι 38 διπλωματικές αποστολές ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε επιμόνως, σήμερα, "εξηγήσεις" εκ μέρους των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τα δημοσιευθέντα σε γερμανικά μμε, ότι "η Ουάσινγκτον διενεργεί κατασκοπεία σε βάρος θεσμών της ΕΕ", βεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας κ. Λοράν Φαμπιούς.

"Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (...) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία (Κρατικής) Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο", υπογράμμισε ο γάλλος αξιωματούχος.
Από το Κε ντ Ορσέ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, παρασχέθηκε στο μεταξύ η διευκρίνιση ότι αυτό το γαλλικό επίσημο αίτημα-διάβημα "κοινοποιείται άμεσα" στον Λευκό Οίκο όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε επίσης ότι, η NSA έχει διενεργήσει κατασκοπεία σε βάρος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.-

 
Από : onalert.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!