120.000 θέσεις εργασίας για νέους έως τα τέλη του 2014

Συνολικά 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.


«Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για 45.000 νέους έως 29 ετών, που απέκτησαν επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας. Αν λάβουμε δε υπόψη μας, ότι παρόμοιο πρόγραμμα για 75.000 νέους θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014, τότε το συνολικό πακέτο της Ελλάδας θα περιλαμβάνει 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αυτού του είδους σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Σημειώνει, εξάλλου, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και πέρα από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς για το ίδιο θέμα, την ερχόμενη Τρίτη, θα υπάρξει μια πολύ σημαντική συνάντηση στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της καγκελαρίας της κυρίας Μέρκελ, όπου θα συναντηθεί με όλους, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.

«Από εκεί και πέρα, το χρηματοδοτικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό για μια καλύτερη και εμπροσθοβαρή κατανομή των κοινοτικών πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπέρ των δράσεων για την άμεση υποστήριξη των νέων. Δηλαδή, το συγκεκριμένο ποσόν των 160 έως 180 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμούμε ότι θα μπει το 2014 στη χώρα μας, οπότε και θα ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα», σημειώνει.

Αναφέρεται τέλος στα θετικά στοιχεία που δίνει και αυτόν το μήνα το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Όπως λέει, τα στοιχεία για το μήνα Ιούνιο εμφανίζουν θετικό ισοζύγιο των προσλήψεων τουλάχιστον κατά 15% μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

«Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που είχα υποστηρίξει και παλαιότερα, ότι μέσα στο 2013, θα "βάζουμε φρένο" στην ανεργία και από το 2014 θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή της», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
 
Από : naftemporiki.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!