Απεργία σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου για την ΕΡΤ. Παραλύει η χώρα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
.

Με την κυβέρνηση να παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για το κλείσιμο και την αναδιαμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης και τους κ.κ. Βενιζέλο-Κουβέλη να ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πολιτικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης έξω από το Ραδιομέγαρο.

Oι Εκτελεστικές Επιτροπές των δύο εργατικών συνδικάτων έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, καλώντας παράλληλα όλους τους εργαζομένους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να δώσουν δυναμικό παρόν στις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της. Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα».

Απεργούν και οι τράπεζες

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ στέκεται η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

«Αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων», επισημαίνεται στην ανακοινωση.

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών στην Αττική, καθώς στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες έχουν προκηρυχτεί για σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, στα ΜΜΜ στη σκιά του «λουκέτου» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για 24 ώρες.

Απεργία αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Ως εκ τούτου, η γραμμή 3 (μπλε) του Μετρό θα τερματίζει στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Υπενθυμίζεται πως στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 πρωί συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στην έναρξη της βάρδιας και θα διαρκέσει μέχρι τις 09.00 το πρωί, ενώ θα επαναληφθεί από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00 και 09.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσει και η νυκτερινή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ Μακεδονία – Αεροδρόμιο», ενώ αντίθετα τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, καθώς λόγω της στάσης εργασίας δεν δύναται να παράσχει, τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής και ξεκάθαρος κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ.  «Τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει».

Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ περί αλλαγών στην ΕΡΤ ενώ μιλώντας για τη μελλοντική μορφή που θα έχει είπε: «Δεν κλείνουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά αντίθετα δημιουργούμε μία νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση».

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως το θέμα της ΕΡΤ έχει κλείσει για την κυβέρνηση και μόνος στόχος είναι να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, λόγω των διαφωνιών των εταίρων, και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Kατά πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα τηλεφωνήσει στους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνάντηση, εντός των επόμενων ημερών.

Zougla.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!