Κομισιόν : Δεν ζητήσαμε εμείς το κλείσιμο της ΕΡΤ

Έπειτα από τις εντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι ήταν εκείνη

που ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει γνώση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, μια απόφαση που πήρε με πλήρη αυτονομία», αναφέρει η Κομισιόν και επισημαίνει ότι δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και πως δεν αμφισβητεί την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα.

Όπως προσθέτει, η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών τις οποίες αναλαμβάνει η Ελλάδα προκειμένου να εκσυγχρονίσει την οικονομία της.

«Αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποδοτικότητάς και της αποτελεσματικότητάς της στο δημόσιο τομέα» σημειώνει.

Η Κομισιόν συνεχίζει αναφέροντας ότι κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό της ΕΡΤ και αναμένει ότι οι αποφασισμένες απολύσεις να γίνουν σε πλήρη συμφωνία με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

«Η Κομισιόν υποστηρίζει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως ένα αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η Συνθήκη καθιστά σαφές ότι η διακυβέρνηση και οι στρατηγικές επιλογές για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, βρίσκεται στα κράτη-μέλη» υπογραμμίζει.

Όπως προσθέτει,  ενώ η Κομισιόν δεν μπορεί να υποδείξει στα κράτη-μέλη πώς να οργανώσουν τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις τους, «θα θέλαμε να αναδείξουμε το ρόλο των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες σε όλες τις οικονομικές συνθήκες, για χάρη της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης, της ελευθερίας των μέσων, της ποιότητας και της έκφρασης της πολιτισμικής πολυμορφίας».

Επομένως, συνεχίζει, «χαιρετίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν δημοσιογραφικό παράγοντα που εκπληρώνει το σημαντικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και που είναι οικονομικά βιώσιμος».

 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!