Ιατρεία «φαντάσματα» στα ακριτικά νησιά! Χωρίς γιατρούς και φαρμακεία

Είναι να αναρωτιέται κανείς: 'Άρα Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα; Πως αλλιώς να εξηγηθεί το φαινόμενο ότι τα περισσότερα απομακρυσμένα νησιά μας

όχι δε διαθέτουν μονάδες για την περίθαλψη των κατοίκων, αλλά ούτε καν γιατρό ή φαρμακείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ιατρεία που διαθέτουν μηχανήματα αλλά αυτά σκονίζονται αναξιοποίητα καθώς δεν υπάρχει καν γιατρός να τα λειτουργήσει.

Τα ιατρεία φαντάσματα είναι πιο συνηθισμένη εικόνα για τους νησιώτες. Ενδεικτική η περίπτωση του Καστελλορίζου. Το νησί δε διαθέτει μόνιμο εξειδικευμένο γιατρό και εξυπηρετείται με αποσπασμένους οι οποίοι το επισκέπτονται 5 με 7 ημέρες το μήνα. Αν τώρα οι κάτοικοι αρρωστήσουν άλλη ημέρα, ο Θεός είναι μεγάλος... Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά φέτος στο Καστελλόριζο έκλεισε και το φαρμακείο, με συνέπεια οι κάτοικοι του νησιού να πρέπει να βρίσκουν τις θεραπείες τους μετά από ταξίδια σε άλλα νησιά.

Αποτέλεσμα βέβαια αυτής της εικόνας που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα μικρά νησιά είναι η γειτονική Τουρκία να  εκμεταλλεύεται την κατάσταση με συνέπεια να ναυπηγεί ακόμη και πλωτό νοσοκομείο για να περιθάλψει τους ακρίτες μας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργος Πατούλης: «. Ας μας απαντήσουν οι ιθύνοντες της υγείας γιατί δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ζωής και θανάτου στους εθνικούς συνοριοφύλακες της πατρίδας μας. Τα πολυδύναμα ιατρεία των νησιών είναι υποστελεχωμένα και εγκαταλελειμμένα και σε πολλές περιπτώσεις πανάκριβα μηχανήματα  μένουν κλειδωμένα σε αποθήκες γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό να τα λειτουργήσει. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εκθέτει διεθνώς τη χωρα μας, απειλεί την τουριστική της ανάπτυξη και το κυριότερο  εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους».

 
iatropedia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!