Ελλάδα: Ο μεγάλος κερδισμένος από την άνοδο των κρατήσεων βέλγων τουριστών

Τη μεγάλη άνοδο που σημειώνει ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων Βέλγων τουριστών για πακέτα θερινών διακοπών, με μεγαλύτερη προτίμηση στην Ελλάδα επισημαίνει... ρεπορτάζ της φλαμανδικής εφημερίδας «De Tijd».


Σύμφωνα με στοιχεία της βελγικής Ομοσπονδίας ταξιδιωτικών πρακτόρων (ABTO), που εκπροσωπεί το 88% του οργανωμένου τουρισμού στο Βέλγιο, προκύπτει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται τόσο ανοδική τάση στις κρατήσεις των βέλγων τουριστών για το καλοκαίρι, με διακριτή την προτίμηση για την Ελλάδα.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι, σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πακέτα, είναι για την ώρα η Ελλάδα (+18,9%) και η Τουρκία (+13,1%), ενώ στους χαμένους συγκαταλέγονται η Τυνησία (-18,7%) και η Αίγυπτος (-7,8%).

Σημειώνεται ότι η πολύ καλή δουλειά του Γραφείου ΕΟΤ στο Βέλγιο αναγνωρίζεται από τον ABTO, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες-μέλη του θεωρούν πως οι πρωθητικές δράσεις (με πλέον πρόσφατη την gastronomia@Brussels) βοηθούν αποτελεσματικά στην αύξηση των κρατήσεων, παρά την έλλειψη διαφημιστικού προγράμματος στη χώρα.

Αυτό επισημάνθηκε και από τον εκπρόσωπο του Τ.Ο. Thomas Cook Βελγίου, κ. Stefan Joly, στην εκδήλωση του Βελγοελληνικού Επιμελητηρίου, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κων/νο Μίχαλο.

Για το επόμενο διάστημα κρατήσεων τα σήματα της βελγικής αγοράς είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα οι βελγικές αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους να διατηρούν το ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμά τους για τους ελληνικούς προορισμούς και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Parapona-Rodou

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!