3,66 ευρώ μισθός για πολύτεκνη μητέρα με ανάπηρο σύζυγο.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣΑυτό το ...ιλιγγιώδες ποσό απομένει από τον κανονικό μισθό της λόγω κρατήσεων για στεγαστικό δάνειο και καταναλωτικό δάνειο. Και τα παχύδερμα δεν συγκινούνται.


Είναι μητέρα, εργάζεται στο Δημόσιο, έχει πέντε παιδιά και άνεργο σύζυγο. Και προσπαθεί να ζήσει με το ιλιγγιώδες ποσό των 3,66 ευρώ που απομένει από το μηνιαίο μισθό της. Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό και ίσως αυτό το κατόρθωμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα βραβεία Γκίνες.

Φυσικά ο μισθός της εργαζόμενης στο Δημόσιο δεν είναι 3,66 ευρώ, αλλά αυτό το ποσό αποτελεί το υπόλοιπο από τις κρατήσεις που κάνουν οι τράπεζες για δύο δάνεια που πήρε – ένα καταναλωτικό κι' ένα στεγαστικό πρώτης κατοικίας. Όταν πήρε τα εν λόγω δύο δάνεια ήταν τις καλέ εποχές και μπορούσε με το μισθό της (και εκείνου του εργαζόμενου συζύγου της) να τα αποπληρώνει. Δεν μπορούσε φυσικά να ...μαντέψει όλα όσα ακολούθησαν με τις μειώσεις των μισθών, αλλά ούτε και ότι ο σύζυγός της θα αρρώσταινε και θα έτρεχε (ακόμα τρέχει) για να βγάλει αναπηρική σύνταξη.

Όταν πήρε τα δύο δάνεια έβαλε υποθήκη το μισθό της, υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα των τραπεζών. Έτσι, τώρα οι τράπεζες παρακρατούν από το μισθό της τις μηνιαίες δόσεις που συμφώνησε να καταβάλλει και απομένει υπόλοιπο 3,66 ευρώ. Και με αυτό το ...ποσό πρέπει να ζήσουν η ίδια, τα πέντε παιδιά της και ο άνεργος σύζυγός της. Πρόκειται για μια αληθινή παράσταση ενός σύγχρονου Γολγοθά, μπροστά στον οποίο οι τράπεζες δεν δείχνουν καμιά όρεξη να συγκινηθούν.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι δεν διευκολύνουν τη μητέρα και σύζυγο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπαχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να μπορέσει να ανασάνει.

Δια του δικηγόρου της Μιχάλη Κόκκινου προσέφυγε, για τον σκοπό αυτό, στη Δικαιοσύνη, αλλά για να γίνει αυτό ζήτησε τη συνδρομή των τραπεζών, οι οποίες ωστόσο ούτε απαντούν στις αιτήσεις της.

Έτσι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να σταματήσουν οι παρακρατήσεις από το μισθό της. Η υπόθεση εκδικάσθηκε χθες και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν πρόκειται για κάποιες από τις γνωστές (και συνήθους καθεστώτος) τράπεζας, αλλά για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απ' όπου η δημόσια υπάλληλος πήρε το στεγαστικό δάνειο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από το οποίο έλαβε καταναλωτικό δάνειο για να συμπληρώσει το στεγαστικό. Πρόκειται δηλαδή για δύο κρατικές Υπηρεσίες – πιστωτικά ιδρύματα, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα πιο εξωφρενική.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη η ίδια και η οικογένειά της κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, οδηγούμενοι στα όρια της απόλυτης φτώχειας και της πείνας».

ΠΗΓΗ: www.rodosalarm.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!