Έρχονται 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

«Ανοίγει» ο δρόμος για 15.000 επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ.


Μπορεί ο πρώτος στόχος κυβέρνησης και οικονομικού επιτελείου να είναι οι απολύσεις, ωστόσο φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα αφορά 15.000 προσλήψεις νέων μόνιμων υπαλλήλων μέχρι το 2014 με αποχώρηση ισάριθμου αριθμού επίορκων.

Στόχος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου θα είναι η ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Στο μεταξύ, ο Αντώνης Μανιτάκης τόνισε ότι τα κενά των επίορκων θα καλυφθούν με την κινητικότητα. Εντός των τελευταίων τριών μηνών έχουν μετακινηθεί 2.000 υπάλληλοι και σχεδιάζονται 25.000 μετακινήσεις ως το 2014.

Σε δεύτερη φάση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αντλήσει υπαλλήλους από τη... δεξαμενή των 12.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τους διοριστέους να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, άλλων φορέων, διαφορετικές από αυτές που είχαν προκηρυχθεί από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, στους οποίους συμμετείχαν.

Κάτι παρόμοιο, άλλωστε, έχει γίνει και στο παρελθόν με τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008. Το υπουργείο εξετάζει το σενάριο να εκδίδει προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, στις οποίες να έχουν δικαίωμα πρόσληψης μόνο οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών.

Τους 12.000, μέχρι και τους 13.000, φτάνουν οι επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που δεν έχουν καταφέρει να διοριστούν από το 2009.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των φυλακών. Το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πλήρωση των κενών θέσεων, που απαιτούν κάλυψη, έχει κατατεθεί από τις αρχές του 2012.

Στο μεταξύ, από το 2009 εκκρεμεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 2.987 μόνιμων σε νοσοκομεία της χώρας. Ίσως τώρα γίνουν δεκτά τα αιτήματα διευθυντών δημόσιων νοσοκομείων για προσλήψεις.

www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!