SOS εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι στα Δωδεκάνησα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΕγκατάλειψη κτηνοτρόφων ΔωδεκανήσουΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΚάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας αρχίζουν να ζούν ένα δράμα!

Τον έμεσο αλλά ουσιαστικό αποκλεισμό τους από την διάθεση της ζωικής παραγωγής τους στην κατανάλωση. Αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα οφείλεται τόσο σε μόνιμα δισεπίλυτα προβλήματα πολλών δεκαετιών, κακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και πανάκριβο μεταφορικό κόστος (ακόμη συζητάμε το μεταφορικό ισοδύναμο...), όσο και σε προβλήματα που προκύπτουν νέα κάθε χρόνο, όπως τώρα σε περίοδο γενικότερης κρίσης, όπου, μεταξύ άλλων και οι κτηνίατροι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου είναι απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες, άρα δεν πηγαίνουν στα νησιά, άρα τα χιλιάδες αμνοερίφια ούτε σφάζονται (όπου υπάρχει σφαγείο), ούτε μεταφέρονται σε άλλο μέρος για να σφαγούν!

Οπότε συμβαίνουν τα εξής τραγικά:

Οι κτηνοτρόφοι καταστρέφονται οικονομικά

Οι εγχώριοι καταναλωτές «πριμοδοτούν» τα Αλβανικά και Βουλγάρικα αμνοερίφια

Οι 150.000 και πλέον Δωδεκανήσιοι της παροικίας μας θα στερηθούν τα προϊόντα των δικών τους ανθρώπων

Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας σας καλεί να αναλάβετε τις αναλογούσες ενέργειες, και να δώσετε άμεσα λύση, τουλάχιστον στο πρόβλημα της μετακίνησης των ελάχιστων κτηνιάτρων, που έχουν απομείνει στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Πάσχα είναι πολύ κοντά μας χρονικά και τα μόνιμα προβλήματα συγκοινωνίας – καιρικών συνθηκών, κλπ απαιτούν χρόνο και κόπο για να ξεπερνιούνται σε κάθε νησί, που αποτελεί και ιδιαίτερη περίπτωση.

Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ΄ Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαφτάρης

οι βουλευτές του Νομού

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου

οι Δήμαρχοι των Νησιών

τα Διοικητικά Συμβούλια των Παροικιακών Φορέων Αττικής

ΜΜΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!