Νοσοκομειακοί γιατροί: Διαλύεται το ΕΣΥ! Δραματικά στοιχεία για την Υγεία

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, δηλώνουν ξεκάθαρα πια οι νοσοκομειακοί γιατροί που είναι οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες των αλλαγών και των δραματικών περικοπών στο ΕΣΥ!

Δείτε πως περιγράφουν την κατάσταση

 
Λιώνει καθημερινά το πάλαι ποτέ ισχυρό ΕΣΥ με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να μην μπορούν πλέον και καλύψουν ούτε τα βασικά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του κλάδου, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%, τα νοσοκομεία καταρρέουν.

Άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο ΕΟΠΥΥ κατεδαφίζεται, τα χρέη του ανέρχονται σε 2,6 δις. ευρώ. O προϋπολογισμός του 2013 καταγράφει νέο έλλειμμα 484 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ασθενών λόγω του μνημονίου. Όπως είπε στην εισήγηση του στο συνέδριο, τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας δείχνουν ότι το 59% των κατοίκων της χώρας αναβάλλει ή τελικά δεν προσφεύγει στις υπηρεσίες ΠΦΥ λόγω μείωσης των αποθεμάτων των νοικοκυριών για την ώρα της ανάγκης, αλλά και λόγω της ανεπάρκειας προσφοράς υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως είπε, τα κυβερνητικά μέτρα κάνουν πιο βάρβαρη τη μετακύλιση του βάρους των δαπανών υγείας στις άδειες τσέπες των λεηλατούμενων πολιτών. Ο Ενιαίος Κανονισμός Υγείας του ΕΟΠΥΥ τροποποιήθηκε προκλητικά. Επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση υγειονομικού υλικού σε τετραπληγικούς, παραπληγικούς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, οροθετικούς κ.ά. Καθορίζουν συμμετοχή 50% στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και 30% στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων επί του συνόλου της δαπάνης προς συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές, όταν γίνεται χρήση ΚΕΝ.

Περιορίζονται οι δικαιολογούμενες φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες. Αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής και τις κρατήσεις των ασφαλισμένων, κάνουν απλησίαστα όλα τα συμπληρωματικά της θεραπείας φάρμακα στους ασθενείς με νεοπλασίες και άλλες χρόνιες σοβαρές παθήσεις.

Πληθαίνουν τα εκτός λίστας φάρμακα, καθιερώνουν αυθαίρετα την αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και καλύπτουν μόνον τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα. Τα σκευάσματα υψηλού κόστους που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ μειώνονται από 900 σε 230. Επιβάλλουν κράτηση ενός ευρώ για κάθε συνταγή και είσπραξη – χαράτσι 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα Νοσοκομεία, μέτρο που παρεμποδίζει τη νοσηλεία των φτωχών ανθρώπων και θα αυξήσει τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 
iatropedia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!