Αλγερία: Έλληνας ανάμεσα στους ισλαμιστές που επιτέθηκαν στο Ιν Αμένας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την κρατική τηλεόραση του Καναδά τα ονόματα των δύο ατόμων που είχαν ενταχθεί στην ισλαμιστική οργάνωση η οποία πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία τον Ιανουάριο.


Οι δύο νέοι, ηλικίας περίπου 24 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, ήταν φίλοι και ζούσαν στο Οντάριο του Καναδά. Ο ένας από αυτούς, ο Χρήστος Κατσιρούμπας από ελληνική ορθόδοξη οικογένεια, είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό και ο άλλος ήταν γνωστός μόνο ως Αλί Μεντλέζ. Αμφότεροι ζούσαν στην πόλη Λόντον του Οντάριο και πήγαιναν μαζί σχολείο, σύμφωνα με την έρευνα δημοσιογράφων του CBC News.

Οι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάσθηκαν, αποκάλυψαν πως είναι πιθανόν ο Κατσιρούμπας και ο Μεντλέζ να ανατινάχτηκαν σκόπιμα στη μεγάλη έκρηξη που σκότωσε και τους τελευταίους δέκα ομήρους στο αλγερινό εργοστάσιο στην περιοχή Ιν Αμένας. Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του CBC, τουλάχιστον άλλοι δύο συμμαθητές τους είχαν φύγει μαζί τους για το εξωτερικό πριν από έναν χρόνο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πως ο Κατσιρούμπας ήταν το πρόσωπο που οι όμηροι περιέγραψαν ως «ξανθό που μιλούσε Αγγλικά της Βόρειας Αμερικής». Όπως δήλωσαν πρώην συμμαθητές τους, οι δύο Καναδοί εγκατέλειψαν το λύκειο το 2007. Ο Κατσιρούμπας δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ασπάστηκε τον ισλαμισμό, ενώ ο Μεντλέζ παντρεύτηκε το 2009.

Στην επίθεση της 16ης Ιανουαρίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις κρατούνταν όμηροι από τους ισλαμιστές σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων στο Μάλι. Έπειτα από τέσσερις ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας πραγματοποίησαν την τελική επίθεση στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 ξένοι, ένας Αλγερινός όμηρος και 29 από τους ισλαμιστές.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!