Αυστραλία: Ελπίδες για συμφωνία Αυστραλίας–Ελλάδας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας

  Η Αυστραλία αναθεωρεί τις διμερείς συμφωνίες Αποφυγής Διπλής φορολογίας, φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το «Νέο Κόσμο».


Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση «επανεξετάζει συνεχώς τη δυνατότητα υπογραφής συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας». Η δήλωση αυτή, του εκπροσώπου του αυστραλιανού ΥΠΕΞ, μάλλον, ενισχύει την προσδοκία του Ελληνισμού της Αυστραλίας, ότι η Καμπέρα μάλλον θα αναθεωρήσει τη στάση της και θα εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας.

Εξάλλου, Ελλάδα και Αυστραλία υπέγραψαν τη Σύμβαση ΟΟΣΑ-Συμβουλίου της Ευρώπης για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα (Τhe Multilateral Convention of Mutual Administrative Assistance), που καθορίζει το γενικό πλαίσιο υπογραφής τέτοιων συμφωνιών μεταξύ κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κ. Τσιάρας είχε δηλώσει, ότι «σε επανειλημμένες ελληνικές προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή (σ.σ. υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας), η αυστραλιανή πλευρά, αντιπρότεινε, κατά πάγια πρακτική, σύναψη Συμφωνίας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα η οποία, σημειωτέον, δεν θα υποκαθιστούσε την ΣΑΔΦ. Η Συμφωνία αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη χώρα μας, δεδομένου ότι συναφείς Συμβάσεις συνάπτονται, κατά σύσταση του ΟΟΣΑ, με μη συνεργαζόμενα κράτη»

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!