Παρέμβαση ΤΕΕ για τις αυθαίρετες χωματουργικές εργασίες στα Σκάλια

  Δελτίο τύπου εξέδωσε η μόνιμη επιτροπή του ΤΕΕ στην Κάλυμνο για το θέμα που προέκυψε με τις εργασίες διάνοιξης δρόμου στα Σκάλια.
 
Το ΔΤ αναφέρει τα εξής:
 
Θέμα : Αυθαίρετες χωματουργικές εργασίες διάνοιξης δρόμου στην περιοχή Σκάλια .
 
Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση και εικόνα από τα τοπικά ΜΜΕ των εργασιών διάνοιξης δρόμου στην περιοχή Σκάλια. Αισθανόμαστε χρέος μας ως πολίτες και μηχανικοί του νησιού να παρέμβουμε διατυπώνοντας την άποψη μας με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να ενεργοποιηθεί η τοπική μας κοινωνία γύρω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις 
που αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε μελλοντικά όλοι υπόλογοι αφού είτε αυθαιρετώντας είτε δείχνοντας ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, θα έχουμε καταστήσει το περιβάλλον μας κυριολεκτικά μη βιώσιμο.
 
Είναι αυτονόητηο ότι εργασίες στον αιγιαλό, δίπλα σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους και ρέματα, δεν μπορεί να εκτελούνται παρά με όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο άδειες. Είναι επίσης προφανές ότι οι συγκεκριμένες εργασίες στερούνται κάθε νομιμότητας αφού αντιβαίνουν σε βασικούς κανόνες της Νομοθεσίας (π.χ. αποστάσεις από τον αιγιαλό, μπάζωμα ρεμάτων, κ.α.)
 
Ζητούμε την συνδρομή και την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να αποκατασταθεί  πλήρως ο συγκεκριμένος ιδιαίτερος χωρος δαπάνη αυτών που προκάλεσαν την αλλοίωση του.
 
Ζητούμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο σαν κοινωνική δομή που χρέος της είναι η διασφάλιση της συντεταγμένης και όχι άναρχης ή κατά το δοκούν ανάπτυξης, να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση  προκειμένου να είναι σε θέση να καταστέλλει τέτοιου είδους καταστροφικές παρεμβάσεις.
 
Η περιβαλλοντική αυθαιρεσία θίγει περισσότερο από όλους τις επόμενες γενιές και είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από την κοινωνία μας. Σας γνωρίζουμε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί προκειμένου να τεθούν οριστικά τέτοιου είδους φαινόμενα στο περιθώριο.
 
Για την Μ.Ε. Καλύμνου
 
Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας
 
Σ. ΡΩΜΑΝΟΣ        Θ. ΓΙΑΒΑΣΗΣ
 
 
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!