Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες Καλύμνιοι για κατοχή και πώληση κοσμημάτων.

571 γραμμάρια χρυσά Διάφορα χρυσά κοσμήματα συνολικού βάρους 571 γραμμαρίωνΑσημένια κοσμήματα συνολικού βάρους 44 γραμμαρίωνΜια (1) διάφανη πέτρα (διαμάντι) βάρους 1,7 γραμμαρίωνΕίκοσι (20) χρυσές αλυσίδες με σταυρούς και φυλακτά


Δυο (2) χρυσά πεντόλιρα

Δυο (2) χρυσά μονόλιρα και 400 ευρώ.

τα οποία βρέθηκαν στα χέρια 2 ανδρών και τριών γυναικών από Κάλυμνο (ηλικίας 44 ετών  η μεγαλύτερη γυναίκα και 22, 23 και 30 ετών οι άλλοι) που συνελήφθησαν βγαίνοντας από την οικία γνωστού συμπολίτη μας από την μουσουλμανική κοινότητα Κω), αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους, που πιθανότατα έπεσαν θύματα κλοπής το τελευταίο διάστημα. Τα μισά από τα χρυσά αυτά σύμφωνα με την αστυνομία είναι τάματα που έχουν κλαπεί από τον ΙΝ της Παναγίας Πορταΐτισσας Αστυπάλαιας.

Ακόμη στο σπίτι του 49χρονου μουσουλμάνου συμπολίτη μας όπου βρίσκονταν επίσης δύο Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας 46 και 27 ετών βρέθηκαν επίσης

Διάφορα χρυσά κοσμήματα βάρους 26,5 γραμμαρίων

Διάφορα ασημένια κοσμήματα βάρους 41 γραμμαρίων και 17.500 ευρώ

Τα οποία γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν από την ασφάλεια αν είναι κλεμμένα (ώστε να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για κλεπταποδοχή) γι αυτό το λόγο καλούνται όσοι είχαν το τελευταίο διάστημα έρθει αντιμέτωποι με σχετικά περιστατικά (τους άνοιξαν δηλ. το σπίτι και τους έκλεψαν χρυσά και κοσμήματα) να περάσουν από την ασφάλεια μήπως και τα αναγνωρίζουν.

Κατά τα λοιπά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι (μιας και δεν πρόκειται για κακουργηματική πράξη αλλά για πλημμέλημα) για να παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο... γεγονός που επίσης προβληματίζει την αστυνομία μιας και στο παρελθόν οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο -σύμφωνα με την αστυνομία- παρόμοια αγοραπωλησία και ο Θεός βοηθός...

Όπως ενημερωθήκαμε από την πλευρά των συνηγόρων των 5 ημεδαπών, Δ. Δρόσο του Νικολάου & Π. Αβρίθη, η 44χρονη και ο 30χρονος από την Κάλυμνο είναι αδέλφια με άδεια ενεχυροδανειστή (με σχετικό βιβλίο για τις αγοραπωλησίες χρυσού κλπ) ενώ και οι υπόλοιποι τρεις από τους συλληφθέντες είναι συγγενικά τους πρόσωπα.

Η πλευρά των 5 υποστηρίζει ότι έφθασαν από την Κω στην Κάλυμνο για αγοραπωλησία των κοσμημάτων που κατέχουν νόμιμα και πως η σύλληψη τους έγινε λίγο πριν μπουν στην οικία του 49χρονου Κώου μουσουλμάνου που θα τους έφερνε σε επαφή με τους 2 Τούρκους ενδιαφερόμενους για την αγορά τους.

Από κει και πέρα η δήλωση του 85χρονου εφημέριου του ΙΝ της Παναγίας Πορταΐτισσας που αναγνώρισε κάποια τάματα (τα πεντόλιρα, ένα κρίκο, ένα σταυρό κλπ) αμφισβητείται μιας και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για να πει κάποιος με σιγουριά ότι μπορεί να θυμηθεί πως πρόκειται για τα τάματα εκείνα που είχαν κλαπεί από τον Ναό πριν από ενάμιση χρόνο περίπου.

Τέλος όπως μας δήλωσαν: η ασφάλεια έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά σε ότι αφορά τις κατηγορίες που απέδωσε το δελτίο τύπου αυτών που συνέταξαν το δελτίο τύπου της αστυνομίας για τους δικούς τους λόγους "άνθρακες ο θησαυρός..." καθώς η κ. Εισαγγελέας διέταξε προανάκριση για να διερευνηθεί αν και κατά πόσον τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα αυτά είναι προϊόντα κλοπής και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ που αναφέρονται στο δελτίο τύπου.
 
aegeanews.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!