Ένταξη των ΧΥΤΑ Καλύμνου, Καρπάθου και Νότιας Ρόδου στο ΕΠΠΕΡΑΑ Δωδεκανήσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ: Εντάξεις Έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 τρία έργα για την προστασία του περιβάλλοντος του Νομού Δωδεκανήσου, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. €.
Αναλυτικότερα πρόκειται για τα έργα:

ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου (6,6 εκ. €)
Το έργο προβλέπει την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Ποτηρού, σε χώρο έκτασης 51 στρεμάτων, που θα εξυπηρετεί το νότιο τμήμα του νησιού. Περιλαμβάνονται επίσης έργα οδοποιίας πρόσβασης, διευθέτησης ρέματος, προμήθεια κινητού εξοπλισμού για την λειτουργία του ΧΥΤΑ (φορτωτή, συμπιεστή, ανατρεπόμενου φορτηγού), έργα κοινής ωφέλειας, καθώς και έργα αποκατάστασης του υφιστάμενου ΧΑΔΑ. Το έργο θα υλοποιηθεί από την «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Ολοκλήρωση δεύτερου κυττάρου ΧΥΤΑ Καρπάθου & προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (1,1 εκ. €)
Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του δεύτερου κυττάρου του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Καρπάθου στη θέση "Γεννατού", καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για τη διαχείριση (ανακύκλωση, κομποστοποίηση) των απορριμμάτων του νησιού. Το κύτταρο που θα ολοκληρωθεί θα καλύψει τις ανάγκες τελικής διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Καρπάθου, αλλά και των υπολειμμάτων της νήσου Κάσου. Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Καρπάθου.

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Καλυμνίων στη θέση "Γιαννοχώραφο" (250 χιλ. €)
Πρόκειται για την περιβαλλοντική Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, έκτασης 11 στρεμάτων, που βρίσκεται στη θέση «Γιαννοχώραφο» σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πόθια του Δήμου Καλύμνου. Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Καλύμνου.

Και τα τρία έργα εντάσσονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που υπάρχουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού και τη λειτουργία προγράμματος διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, με σκοπό τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την εξασφάλιση του μεγίστου δυνατού χρόνου λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στους οποίους θα γίνεται απόθεση μόνο των απορριμμάτων τα οποία δεν δύνανται να επεξεργαστούν και να ανακυκλωθούν.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!