Νέα 48ωρη αποφάσισε με ψήφους 8-7 η ΠΝΟ

Με οριακή πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να συνεχίσει τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η νέα απεργία θα διαρκέσει από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως την ίδια ώρα το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ψηφοφορία οι πρόεδροι των 14 ναυτεργατικών σωματείων που απαρτίζουν την ΠΝΟ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις. Η μια έκανε λόγο για συνέχιση των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και η άλλη, την οποία έθεσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, για προσωρινή ανακωχή - για μια ημέρα τουλάχιστον - προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα και να μπορέσουν οι αγρότες να διακινήσουν τα προϊόντα τους και μετά να συνεχιστεί η απεργία.

Τελικά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών επέλεξαν με ψήφους 8 έναντι 7 τη συνέχιση της απεργίας.

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΠΝΟ στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο στην οποία θα πάρουν μέρος λιμενεργάτες και άλλοι κλάδοι εργαζομένων σε ένδειξη συμπαράστασης στους ναυτεργάτες.

Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι κατά τη συνεδρόαση η Διοίκηση «προέβη σε εκτενή αναφορά του περιεχομένου της συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και επί του περιεχομένου της επιστολής που απεύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου στην Ομοσπονδία και κατέληξε ότι δεν απαντούν στα μείζονα και πρώτης προτεραιότητας αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της απεργίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ, που ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Πέραν της απόσυρσης του παραπάνω πολυνομοσχεδίου, τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της απεργίας της Ομοσπονδίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών, την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και άλλα».

Η ΠΝΟ τονίζει ότι οι ναυτεργάτες παρά τις εντεινόμενες πιέσεις και την ενεργοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών συνεχίζει την επιτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, απεργιακή κινητοποίησή τους για τα δίκαια αιτήματά τους και ζητάει για μια ακόμη φορά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες.

Το βράδυ της Δευτέρας άλλη μια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και ΑιγαίουΚωστή Μουσουρούλη και της ΠΝΟ κατέληξε σε «ναυάγιο».

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Μουσουρούλης σε ερώτηση «τι θα γίνει σε περίπτωση που η ΠΝΟ συνεχίσει την απεργία της» ο υπουργός απάντησε ότι «σε μία τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτεργάτες είχαν επιστρατευθεί και στις 29 Νοεμβρίου 2010 ωστόσο τον Νοέμβριο του 2012 μετά από σχετικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ναυτιλίας έγινε άρση της πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση  - που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες - διεξήχθη σε καλό κλίμα αν και δεν έλειψαν οι εντάσεις.

 
tovima.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!