Σκάνδαλο με ταξίδι στην Κάλυμνο για τον Σλοβένο Πρωθυπουργό

     Στη Σλοβενία η κυβέρνηση παραπαίει από την περασμένη Πέμπτη. Προσωπικός λογαριασμός του Συντηρητικού πρωθυπουργού, με 210.000 ευρώ αγνώστου προελεύσεως, προκάλεσε πολιτική κρίση που μπορεί να φθάσει ως τις πρόωρες εκλογές.


Ο Γιάνες Γιάνσα - λάτρης των ταξιδιών στην Ελλάδα - έχασε την πλειοψηφία, μετά την παραίτηση του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό, που απαιτεί εξηγήσεις για τα αδήλωτα λεφτά. Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών, Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ κόσμος διαδηλώνει κάθε μέρα στη Λιουμπλιάνα για τις περικοπές στους μισθούς.

Θρυλείται ότι τα χρήματα του Γιάνσα είναι μέρος της προμήθειας από το λεγόμενο σκάνδαλο «Patria», τον χρηματισμό πολιτικών για τη μεγαλύτερηαγορά αμυντικού εξοπλισμού της χώρας, από τη φινλανδική αμυντική βιομηχανία Patria.

Είναι μια συμφωνία για την προμήθεια 135 τεθωρακισμένων, αξίας 278 εκατ. ευρώ. Εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση το 2010. Εκτός του πρωθυπουργού, ελέγχονται ο τότε υπουργός Αμυνας και ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας.

Εν μέσω του σκανδάλου, ο Γιάνσα έγινε πρωτοσέλιδο όταν αποκαλύφθηκε, τον Μάιο, ότι ναύλωσε ιδιωτικό τζετ για να έρθει για ορειβατικές διακοπές στην Κάλυμνο, ενώ διεξάγονταν σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών για τα μέτρα λιτότητας. Εκείνες τις ημέρες είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη των μεσαζόντων για το σκάνδαλο «Patria». Δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Η ιδιωτική πτήση προς την Ελλάδα κόστισε 20.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε επτά μισθούς του πρωθυπουργού, ο οποίος αμείβεται με 3.000 ευρώ τον μήνα. Ο Γιάνσα επιμένει ότι είναι θύμα πλεκτάνης στημένης από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
(Από το ΒΗΜΑ)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!