Συγχωνεύσεις λιμενικών ταμείων ετοιμάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας

  Συγχωνεύσεις των λιμενικών ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου - Ανασυγκρότηση του Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις,
που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr). Στο άρθρο 36 προβλέπεται συγχώνευση των Οργανισμών Λιμένων σε τέσσερα Λιμενικά Δίκτυα-Ανώνυμες Εταιρίες που θα είναι:

α) Το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο

β) Το Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδος

γ) Το Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος

δ) Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Στο αμέσως επόμενο άρθρο αναφέρεται:

1. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, προσκαλεί τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, είτε να συγχωνευθούν μεταξύ τους προς τον σκοπό δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας, είτε να προσχωρήσουν σε ένα από τα Λιμενικά Δίκτυα του παρόντος, με ειδικότερα κριτήρια εφαρμογής της λιμενικής Πολιτικής που καθορίζονται για τα Λιμενικά Ταμεία από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

2. Με βάση τις προτάσεις των Δημοτικών ή Διαδημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Γραφείων στην πρόσκληση της προηγούμενης παραγράφου εκπονείται με ευθύνη των Υπουργείων Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου ολοκληρωμένο σχέδιο συνενώσεων Λιμενικών Ταμείων σε Περιφερειακά Δίκτυα Λιμένων- Ανώνυμες Εταιρίες κατ αναλογία των Δικτύων του άρθρου 35 παρ. 1 του παρόντος, τα οποία ιδρύονται δια νόμου.

Για το άρθρο αυτό στο ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει το νομοσχέδιο αναφέρεται ότι με το άρθρο 37, παρέχεται, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, η δυνατότητα συνένωσης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων σε Περιφερειακά Δίκτυα Λιμένων -Ανώνυμες Εταιρίες.

Πάντως, από τις διατάξεις δεν είναι απόλυτα σαφές εάν το Υπουργείο θα υποχρεώσει τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία σε συγχώνευση ή προσάρτηση σε κάποιο από τα Λιμενικά Δίκτυα ή εάν θα τους δώσει τελικά το δικαίωμα να αρνηθούν την πρόσκληση και να παραμείνουν όπως έχουν.

Από την πλευρά μας θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε αυτό που είχαμε γράψει ήδη από τον Αύγουστο (όταν και ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας για τις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας), δηλαδή ότι το μέλλον του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Δήμο και τους φορείς του νησιού μας, ώστε να έχουμε να παρουσιάσουμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μια σοβαρή και αιτιολογημένη πρόταση για το μέλλον της διαχείρισης του λιμανιού μας.

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκη Ελισσαίου για το μέλλον του, αν θα παραμείνει όπως είναι ή θα συγχωνευθεί σε ένα από τα τέσσερα Λιμενικά Δίκτυα-Ανώνυμες Εταιρίες που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, και απ ότι καταλάβαμε αυτό θα εξαρτηθεί, από τις διευκρινήσεις του υπουργείου για τη δυνατότητα συνένωσης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων σε Περιφερειακά Δίκτυα Λιμένων -Ανώνυμες Εταιρίες καθώς και από το εάν και εφόσον θα παραμείνει ως έχει, με τους τέσσερις δήμους στο καταστατικό του.
 
patmostimes.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!