NYT: «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο»

  Ένα ιδιαιτέρως αιχμηρό editorial για την υπερψήφιση του μνημονίου 3 από την ελληνική κυβέρνηση, την αναποτελεσματικότητα των μέτρων και την εμμονή της Μέρκελ να τιμωρήσει τους Έλληνες, δημοσιεύει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα «New York Times».


«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε το καθήκον του την Πέμπτη. (...) Σε αντάλλαγμα η τρόικα των διεθνών πιστωτών υποσχέθηκε να εξετάσει –δεν δεσμεύθηκε όμως- την αποδέσμευση της δόσης των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, που χρειάζεται η Αθήνα για να μην χρεοκοπήσει», σημειώνει ειρωνικά η εφημερίδα για τον εμπαιγμό σε βάρος των Ελλήνων.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι όσα περιέχει το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας έχουν ήδη δοκιμαστεί και απέτυχαν παταγωδώς. «Αυτά τα δυσοίωνα βήματα» δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της ή να αναζωογονήσει την οικονομία. Αντίθετα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας, καθιστώντας την οικονομική ανάκαμψη αδύνατη.

Μάλιστα, τα μέτρα αντί να ξαναβάζουν τον κόσμο στην εργασία, εντείνουν την αντίθεση των Ελλήνων στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας πάνω από το 25%. «Η επιβολή νέων φόρων στα καύσιμα και οι περικοπές στην υγεία θα βλάψουν τους απλούς ανθρώπους και θα κάνουν το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο, από ό,τι ήδη σκανδαλωδώς είναι», τονίζουν οι NYT.

«Οι Έλληνες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους στο πολιτικό σύστημα, που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή. Οι Έλληνες βουλευτές το γνωρίζουν, όμως νιώθουν αναγκασμένοι να κάνουν ό,τι τους ζητούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές. Και, υποψιαζόμαστε, ότι πολλοί από αυτούς τους πιστωτές γνωρίζουν ότι η λιτότητα δεν είναι η απάντηση. Μέχρι τώρα, όμως, κανένας τους δεν ήταν πρόθυμος να προκαλέσει την καγκελάριο της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συνεχίζει να πιστεύει ότι η οικονομική τιμωρία των Ελλήνων είναι ο μόνος τρόπος για να τους πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις.

Μπορεί να είναι επιτυχημένη αυτή η πολιτική μέθοδος για τη Γερμανία, όπου η κ. Μέρκελ στοχεύει στην επανεκλογή της τον επόμενο χρόνο. Αλλά είναι μια προφανής και τελείως ανώφελη τραγωδία για την Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!