Μαζικές διακοπές ρεύματος σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Στην πλέον χειρότερη κατάσταση στην ιστορία της, βρίσκεται η τουριστική αγορά της Ρόδου, με τα χρέη να συσσωρεύονται επικίνδυνα σε όλους τους κλάδους, απειλώντας έτσι να τινάξουν μια και καλή στον αέρα, την εδώ και πέντε δεκαετίες βαριά βιομηχανία του τόπου μας, τον τουρισμό!


Αποκορύφωμα των τεράστιων οικονομικών βαρών που έχουν φορτωθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ρόδου, στους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κατ' επέκταση στους ίδιους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών, είναι ότι πολλές πλέον ροδίτικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό, βρίσκονται στα πρόθυρα οριστικής κατάρρευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει σήμερα η «Ροδιακή» μόνο την τελευταία εβδομάδα, εξειδικευμένα συνεργεία της ΔΕΗ του νησιού μας προχώρησαν σε μαζικές διακοπές 30 ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, οι οποίες χρωστούσαν λογαριασμούς της τάξης από 5.000 έως και 35.000 ευρώ!

Όπως σημείωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» καλοί γνώστες της αγοράς του νησιού μας, ποτέ ξανά στην ιστορία της Ρόδου, δεν υπήρξαν τόσες πολλές διακοπές στην ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων του νησιού μας, γεγονός που φανερώνει και την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που κυριαρχεί πλέον.

Παλαιότερα, από ορισμένους επιχειρηματίες στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των τελευταίων λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά σήμερα αυτό πού προκύπτει είναι ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία να καταβληθούν έστω και έναντι πολλές φορές, τα ποσά εκείνα που απαιτούνται για να μην γίνουν οι διακοπές του ρεύματος.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει οι αρμόδιοι σε τοπικό επίπεδο, οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε επιχειρήσεις που οφείλουν χρηματικά ποσά άνω των 2.000 ευρώ και δεν έχουν σπεύσει να διακανονίσουν τα ποσά αυτά.

Ο επίσημος κατάλογος των επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία (με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς) εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αυτή τη χρονική συγκυρία τις 3.500 επιχειρήσεις σε όλο το νησί της Ρόδου, αλλά σε πρώτη φάση εκτιμήθηκε ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης, θα εφαρμοστούν σε κραυγαλέες περιπτώσεις.

Μόνο στη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου, τα συνεργεία των τεχνικών πήραν εντολή να διακόψουν το ρεύμα σε 30 ξενοδοχεία συνολικά σε όλο το νησί της Ρόδου, όπως κι έγινε.

Τα ξενοδοχεία αυτά, βρίσκονταν στις περιοχές Αφάντου, Νότιας Ρόδου και Ιαλυσού, ενώ όπως υποστήριξε μιλώντας στη «Ροδιακή» στέλεχος της ΔΕΗ από τη λίστα των εν δυνάμει ξενοδοχείων ή τουριστικών επιχειρήσεων που θα γίνει διακοπή του ρεύματος λόγω οφειλών, δεν θα εξαιρεθούν ούτε ακόμη και τα ξενοδοχεία εκείνα που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και τη χειμερινή περίοδο.

ΕΓΙΝΑΝ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Από τις 30 περιπτώσεις, στις 28 οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων έσπευσαν επιτόπου και ρύθμισαν τα χρέη τους στη ΔΕΗ την ίδια μέρα προκειμένου να διασφαλίσουν τη λειτουργία τους.

Κανείς από αυτούς δεν εξόφλησε πάντως το ποσό στο ακέραιο, γεγονός που φανερώνει και την τρομακτική δυσχέρεια που υπάρχει στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό τομέα.
Η ίδια τακτική πάντως θα ακολουθηθεί και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που αναμένεται να φέρει ακόμα πιο κοντά, το τρομακτικό αδιέξοδο που βιώνει η περιοχή μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Τα συνεργεία των εργολάβων που διακόπτουν συνεχώς τις παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος, εργάζονται πυρετωδώς πάντως αυτή τη χρονική περίοδο, αφού εκτός από επιχειρήσεις και καταστήματα, διακοπές ηλεκτροδότησης γίνονται παράλληλα και σε οικίες που οι οφειλές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ.

Ουσιαστικά οι διαδικασίες, μαζικών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις παντός τύπου, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και δεν έχουν προσέλθει είτε να τα εξοφλήσουν είτε να πληρώσουν έναντι κάποιο ποσό, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ στη Ρόδο πάντως, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες αποδεδειγμένα θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική μέριμνα (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρίες κλπ) όπου οι συνολικές οφειλές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, τους οποίους δεν πρόκειται κανείς να αφήσει χωρίς ρεύμα.

Αντίστοιχα όπως, υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες της τάξης των 10.000 έως και 30.000 ευρώ στο σύνολό τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις εδώ και μήνες από τη ΔΕΗ δεν έχουν προσέλθει για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ή έχουν πληρώσει κάποια χρήματα έναντι ελάχιστα πάντως συγκριτικά με το συνολικό ποσό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι θέμα εβδομάδων να ξεκινήσουν οι μαζικές διακοπές του ρεύματος λόγω οφειλών γεγονός που εκ των πραγμάτων θα επιφέρει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενόψει μάλιστα της χειμερινής περιόδου.

Γράφει : Μιχάλης Μαστής
 
ΡΟΔΙΑΚΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!