Συνέχεια αντιδράσεων για το πλοίο Διαγόρας

Σε αναβρασμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι νησιωτικές κοινωνίες της περιοχής μας, με το θέμα του πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ καθώς οι πάντες τελούν εν αναμονή των αποφάσεων που θα πάρει η εταιρία για τη συνέχιση ή όχι των δρομολογίων του.


Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το ότι στην πλοιοκτήτρια εταιρία πραγματοποιήθηκε και χτες πολύωρη σύσκεψη χωρίς όμως μέχρι το απόγευμα να έχει παρθεί απόφαση.
Τις τελευταίες μέρες τα διευθυντικά στελέχη της Blue star ferries εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει το πλοίο τα δρομολόγιά του στην περιοχή μας, ακόμα και χωρίς επιδότηση την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει από το υπουργείο.

Αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει, εντούτοις η τελική απόφαση θα παρθεί αφού εξεταστούν όλα τα οικονομικά δεδομένα, αφού σε αυτά θα βασιστεί η εταιρία για να πάρει απόφαση.
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε οικονομικό επίπεδο και κάθε κίνηση πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της εταιρίας το πλοίο θα διακόψει τα δρομολόγιά του, αύριο Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ
«Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών παροικιακών συλλόγων Ρόδου εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία όλων των παροικιών της Ρόδου και των κατοίκων των νησιών της Δωδεκανήσου, για την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου Διαγόρας από την 1η του Νοέμβρη, από την εταιρεία Attica Croup, λόγω απόρριψης της αίτησης της για συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις άγονες γραμμές.

Η διακοπή των δρομολογίων, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και ουσιαστικά τα αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Η οικονομική ζωή των νησιών, οι τροφοδοσίες, οι αναγκαίες μετακινήσεις, η ίδια η ζωή των κατοίκων εξαρτάται από την σύνδεση των νησιών με τα λιμάνια της πατρίδας μας.
Καλούμε το υπουργείο να βρει άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ανάπτυξη των μικρών νησιών και θα δυσχεράνει τις συνθήκες επιβίωσης των κατοίκων των μικρών νησιών.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο πληθυσμός, ιδιαίτερα των μικρών νησιών μειώνεται δραματικά, τα τελευταία χρόνια. Πολλοί συμπολίτες μας φεύγουν στο εξωτερικό. Οι παροικίες της Αμερικής και της Αυστραλίας συνεχώς μεγαλώνουν και όλοι οι μορφωμένοι νέοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Η Ελλάδα σπουδάζει τα παιδιά της και μετά τα διώχνει για να προσφέρουν τις γνώσεις τους σε άλλες μακρινές χώρες. Ταυτόχρονα η ερήμωση των ακριτικών νησιών, δημιουργεί μεγάλα εθνικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που οι εθνικοί κίνδυνοι καιροφυλακτούν. Ο πληθυσμός των μικρών νησιών γερνάει. Το εθνικό πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο, όταν σε λίγα χρόνια τα μικρά νησιά θα ερημώσουν.

Σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου των μικρών νησιών, της έλλειψης πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, και της επιβολής των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, η ζωή την κατοίκων στα μικρά νησιά γίνεται δυσχερής και η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης τους σβήνει, μετά και την απόφαση αποδρομολόγησης του πλοίου Διαγόρας από την άγονη γραμμή.

Ζωή σε ένα τόπο αποκομμένο από τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει.
Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου στέλνουν το μήνυμα της κάμψης του φρονήματος τους και της έντονης δυσαρέσκειας τους. Οι Δωδεκανήσιοι αισθάνονται για άλλη μια φορά προδομένοι και είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν, την άποψη και την βούλησή τους. Προεκλογικά έλαβαν πολλές υποσχέσεις και επικρίσεις των τότε κυβερνητικών χειρισμών. Τώρα βιώνουμε τα χειρότερα.

Καλούμε όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου και όλους τους εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, να πάρουν θέση σε αυτό το πρόβλημα που αναστάτωσε όλους τους κατοίκους της ακριτικής Δωδεκανήσου.
Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη. Σε όλα όμως υπάρχουν κάποια όρια, που όταν ξεπεραστούν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και η επιβίωση των πολιτών μετατρέπεται σε εφιάλτη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Νίκος Κωνσταντινίδης
 
ΡΟΔΙΑΚΗ
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!