'' Κρατικοί λειτουργοί δημεύουν αυθαίρετα περιουσίες στη Σύμη και εκθέτουν την Πολιτεία «

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : '' Κρατικοί λειτουργοί δημεύουν αυθαίρετα περιουσίες στη Σύμη και εκθέτουν την Πολιτεία - Το θέμα θα έρθει στη Βουλή''Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


'' Εδώ και καιρό, στην ακριτική Σύμη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία αυθαιρεσία.

Κάποιοι κρατικοί λειτουργοί, από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, χρησιμοποιώντας το αρ.21 του Ν. 224/1926 περί δημοσίων κτημάτων, μετέγραψαν υπέρ του δημοσίου, ιδιωτικές περιουσίες.

Έκαναν χρήση αυτού του νόμου, παρά το γεγονός ότι η Κτηματολόγιο Α.Ε είχε ενημερώσει το υποθηκοφυλακείο ότι οι κάτοικοι της Σύμης είχαν καταθέσεισυμβόλαια αγοράς και τίτλους ιδιοκτησίας για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Στη διαδικασία ενστάσεων που ακολούθησαν οι πολίτες, έγινε επίκληση και πάλι του ανωτέρω νόμου, από την πλευρά του Δημοσίου, και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε, ως επιχείρημα, ότι οι πολίτες θα έπρεπε να είχαν νόμιμα μετεγραμμένους τίτλους ιδιοκτησίας από το 1885.

Σε κάποιους, προφανώς, διαφεύγει η ασήμαντη λεπτομέρεια της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων το 1947.

Από το 1947 ξεκίνησαν να γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων και εγγραφές στο υποθηκοφυλακείο Σύμης με συμβολαιογραφικές πράξεις.

Όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο εισέπραττε σημαντικά έσοδα από φόρους που αφορούσαν μεταβιβάσεις ή κληρονομιές. Για τα ίδια ακίνητα που αφαίρεσε την ιδιοκτησία τους από τους νόμιμους κατόχους.

Επιπρόσθετα, η ΔΟΥ συνεχίζει να απαιτεί χρήματα από αυτούς τους πολίτες.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία αυθαίρετη προσπάθεια δήμευσης ιδιωτικών περιουσιών που έχει προκαλέσει κλίμα οργής και αγανάκτησης στουςακρίτες της Σύμης.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία που το ζητούμενο είναι η εθνική ενότητα, η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο Κράτος, το Δημόσιο αντιπαρατίθεται με έναολόκληρο νησί για μία υπόθεση που βρίθει σκοπιμοτήτων και στερείται νομιμοποιητικής βάσης.

Αύριο το πρωί καταθέτω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις.''

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!