Επαφές του κ. Αντ. Χατζηιωάννου στην Κάλυμνο, σημαντική πρωτοβουλία από γυναίκες του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνης Χατζηιωάννου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννη Πουλή και τον Ειδικό Σύμβουλο Αντώνη Κολιάδη.


Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου όπου και συζήτησε για θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επαρχείο Καλύμνου με γυναίκες που επιδιώκουν να συστήσουν ομάδα παραγωγών με στόχο την δημιουργία ενός πιλοτικού πρότυπου εργαστηρίου μεταποίησης και τυποποίησης αλιευμάτων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Κατσοτούρχης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μαραγκός, ο Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου Κωνσταντίνος Πιζάνιας, υπηρεσιακοί παράγοντες και παραγωγοί.

Η ιδέα της δημιουργίας αυτής της μικρής πιλοτικής μονάδας μεταποίησης και συσκευασίας αλιευμάτων παράκτιας αλιείας, θα δώσει πνοή στο επιχειρείν του αλιευτικού κλάδου και κύριοι εκφραστές είναι οι γυναίκες των παραγωγών/αλιέων της Καλύμνου, που πέραν τις ιδέας έχουν προχωρήσει και στην εκπαίδευση-επιμόρφωσή τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από την μεριά του επικρότησε την κίνηση αυτή, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας αυτής στο μέτρο του δυνατού και εφικτού, νομικά και διοικητικά, και επιπλέον τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τα εθνικά και κοινοτικά πρότυπα. Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε στην σημασία της γαστρονομίας και του αλιευτικού τουρισμού και επισημάνθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος της Καλυμνιακής αλιευτικής παράδοσης.

Αργότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για θέματα που αφορούν τον Δήμο Καλυμνίων κατά την τρέχουσα περίοδο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!