Τα οφειλόμενα μεγάλα ΟΧΙ μιας κοινωνίας υπό κατοχή και εξαχρείωση

  Η επέτειος του ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στον Ιταλικό άξονα, που ζητούσε την άνευ όρων υποταγή της χώρας, ήταν μια ηρωική στιγμή καταγεγραμμένη στην ιστορία αυτού του τόπου.


Ενός λαού, που μέσα στα χιλιάδες χρόνια της παρουσίας του, έχει βροντοφωνάξει αμέτρητες φορές το ΟΧΙ σε κάθε επίδοξο κατακτητή, σε κάθε σιδερόφρακτο εχθρό, που με την απειλή των όπλων και της δυνάμεώς του, στόχευε να υποτάξει το ελληνικό φρόνημα. Αλλά κάθε φορά η απάντηση ήταν μία και μοναδική, σθεναρή και ξεκάθαρη: ΟΧΙ

Αυτά τα ΟΧΙ δεν εκστομίστηκαν μόνο ενάντια στους εξωτερικούς εχθρούς, που κάθε φορά επιβουλεύονταν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Ελλάδας, αλλά και ενάντια σε κάθε μορφής ντόπιο δυνάστη και σε κάθε είδους συμφέροντα, που στόχευαν στην εξαθλίωση και καταρράκωση των λαϊκών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Τόσο στις μεγάλες στιγμές των εθνικών κινδύνων, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες αυτού του λαού, η αντίσταση ήταν δυναμική και τα ΟΧΙ αποτελούσαν την μια και μοναδική απάντηση, ενάντια σε κάθε απειλή.

Οι εργαζόμενοι αυτής της μικρής χώρας της Ευρώπης και των Βαλκανίων, πάντα όρθωναν το ανάστημα στους επίδοξους δυνάστες και κατακτητές και στα αδηφάγα σχέδια των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, που στόχευαν στην υποταγή των εργαζομένων στην εκμετάλλευση και στην καταδίκη τους στην ανέχεια και την φτώχεια, ώστε να μπορούν να καρπώνονται τους κόπους και τον ιδρώτα ενός ολόκληρου λαού.

Σήμερα, οι ξένοι μεγαλοκαρχαρίες του τραπεζικού καπιταλισμού, οι απρόσωπες και απανθρωποποιημένες αυτές συμμορίες των διεθνών οικονομικών ληστών και τρομοκρατών, έχουν εισβάλει στην πατρίδα μας και την έχουν καταδικάσει σε μια πορεία εξαθλίωσης, πτώχευσης. Στοχεύουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή τριτοκοσμική χώρα, που μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, θα είναι οι νέες αγορές φτηνής εργατικής δύναμης, με πολίτες πεινασμένους και υποταγμένους, που θα εκλιπαρούν για ένα ξεροκόμματο, ενώ αυτοί θα αρπάζουν τον πλούτο που θα παράγουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους και θα τον μετατρέπουν σε τραπεζικά προϊόντα, που θα τα διαπραγματεύονται μεταξύ τους στα διεθνή τζογαδορία.

Οι λαοί της Ευρώπης μπροστά στον κίνδυνο του νέου άξονα, που δεν έρχεται με όπλα αλλά με την απειλή του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού αφανισμού, πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα απέναντι στις αδυσώπητες βλέψεις των διεθνών τρομοκρατών και τοκογλύφων.

Η ελληνική κοινωνία, που έχει πια ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, οφείλει να προτάξει την αντίσταση της στην ξένη επέλαση και στους ντόπιους τοποτηρητές της, που με την μνημονιακή πολιτική τους, αποδομούν κάθε τομέα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Είναι η στιγμή που οι σύγχρονοι νεοέλληνες οφείλουν να προτάξουν το δικό τους ΟΧΙ, αρνούμενοι να γίνουν τα θύματα της κρίσης ενός σάπιου παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου.

Τα σημερινό μεγάλο ΟΧΙ πρέπει να στραφεί προς αυτούς που καθημερινά καταπατούν και καταργούν τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα, εξωθούν την νεολαία στην περιθωριοποίηση και στην μετανάστευση, απογυμνώνουν το κοινωνικό κράτος και θυσιάζουν την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού, στο όνομα της κερδοσκοπίας, ρίχνοντας στην κρεατομηχανή των άνομων συμφερόντων τους, τους εργαζόμενους, θέλοντας να τους καταστήσουν μια ανήμπορη μάζα πεινασμένων και αστέγων, χωρίς ελπίδα και προσμονή για το αύριο.

Την αυριανή επέτειο πρέπει να ακουστεί ένα ισχυρό ΟΧΙ ενάντια στον φασισμό, στον πόλεμο και στον μιλιταρισμό. Ένα ΟΧΙ μιας ολόκληρης κοινωνίας στα σύγχρονα κακοφτιαγμένα σκιάχτρα του νεοναζισμού, που προσπαθούν να αναδυθούν από τις στάχτες του παρελθόντος και να προβληθούν ως «εθνοσωτήρες», εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια του λαού και την αναλγησία του πολιτικού συστήματος.

Όπως το 1940, έτσι και τώρα οι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να φωνάξουν όλοι μαζί ένα μεγάλο ΟΧΙ στα επικίνδυνα φαινόμενα του νεοφασισμού και του ρατσισμού, τα οποία σημειώνουν έξαρση σ' όλη την γηραιά ήπειρο. Αυτά τα φαινόμενα τα τροφοδοτούν ο εθνικισμός και οι σύγχρονες λαϊκίστικες και νεοναζιστικές αντιλήψεις, που προβάλλουν ως αιτία όλων των δεινών του δυτικού κόσμου τους μετανάστες, φορτώνοντάς τους τα αίτια για την ανεργία και την εγκληματικότητα, αποσιωπώντας την αλήθεια, ότι για όλα αυτά ευθύνεται η κρίση του συστήματος, που από τη φύση του παράγει κοινωνικές πληγές και μεγάλες ανισότητες, ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς κρίσης.

Οι νέοι και οι νέες της χώρας μας, θα πρέπει να πουν το μεγάλο ΟΧΙ της γενιάς τους και να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου και να φτάσει στις φωλιές των αδηφάγων αρπαχτικών της παγκόσμιας πλουτοκρατίας, που υπονομεύει το μέλλον τους και τους επιφυλάσσει την ανεργία και το περιθώριο.

Να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αποχαύνωση και την παθητικοποίηση που καλλιέργησαν για χρόνια τα άνομα συμφέροντα και οι πολιτικοί και μιντιακοί υπηρέτες τους και να καταστήσουν σαφές σε όλους ότι διεκδικήσουν και θα κατακτήσουν το μέλλον που τους ανήκει.

Το ΟΧΙ δεν ανήκει σε κανέναν προσκυνημένο και υποταγμένο, αλλά ανήκει στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Ανήκει στους εργάτες, στους μαθητές, στις νοικοκυρές και τις εργαζόμενες μητέρες, στους άνεργους που σχηματίζουν στρατιές ολόκληρες, στους σπουδαστές που αρνούνται να υποτάξουν την επιστημοσύνη τους, στους ιερείς και στον κλήρο που οφείλει να σταθεί δίπλα στον λαό, ως πραγματικοί ποιμένες αυτού, στους δασκάλους και καθηγητές, που λιμοκτονούν αλλά στέκονται στις επάλξεις της έδρας και μορφώνουν την νέα γενιά, για να αποτελέσει το μέλλον, στον καθημερινό εργαζόμενο και εργαζόμενη, στους εμπόρους που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο τα μαγαζιά τους, στους αγρότες που τους ανάγκασαν να ξεχερσώσουν την γη τους και τώρα τους εξαθλιώνουν, στους ναυτικούς και στους ψαράδες, που ρουφάν την αλμύρα για να παράξουν πλούτο και απειλούν να τους αρπάξουν τον ιδρώτα τους, σε κάθε έλληνα και ελληνίδα που αδυνατεί να δώσει ψωμί στα παιδιά του, σε όλο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, που έχει καταδικαστεί να οδεύει κάθε μέρα την οδό του μαρτυρίου, χωρίς τελειωμό.

Σ' όλους αυτούς ανήκει το ΟΧΙ του 1940 και μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα να το βροντοφωνάξουν με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση και καθόλου δεν ανήκει στους υπηρέτες της ξένης πλουτοκρατίας, στους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας και στα τσιράκια τους.

Θ.Α.

Κάλυμνος 27/12/2012

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!